Francia cirkusz

Az új cirkuszt immár több éve propagálja Magyarországon a Francia Intézet, hiszen Franciaország szinte ontja az ötletesebbnél ötletesebb társulatokat. A Merlin Nemzetközi Színházban most újabb két fiatal társulat elsõ elõadásaival ismerkedhetünk meg.

 

A Cridacompany a Nem Halt Meg, Nem Mozog  számban az akrobatika, a bűvészkedés és a tánc elemei vegyülnek egymással, ahol emberi testek kényszerülnek egymással ütközni, egymásba simulni.

Az Egy Árny Története, aki... című előadásában a Cri-O Compagnie a leghatásosabb oldalait használja fel a multimédiás eszközöknek arra, hogy a nézőt saját világába csalogassa. Az előadás egésze, mindamellett hogy teljesen egyéni módon használja ki a számítógépes eszközök nyújtotta lehetőségeket, a klasszikus színpadi dramaturgiára támaszkodik. A történet, váratlan, különös, furcsa, mulatságos és meglepő fordulataival valóságos vizuális és zenei költeménnyé válik.
Az előadáson kívül a Cridacompany egyhetes alkotóműhelyt is rendez a Francia Intézetben magyar zenészek közreműködésével. 


Az előadás időpontja:
2007. február 14. (szerda) 20.00

Helyszín:
Merlin Nemzetközi Színház

Forrás: Merlin Színház 

süti beállítások módosítása