6. L1 Kortárs Táncfesztivál

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a L1 Kortárs Táncfesztivál. A találkozó ideje a március 7-e és 11-e közötti öt nap, a megnyitónak valamint Javier Murugarren (NL) - Erikk McKenzie: Voor Margaretta címû produkciójának a Bakelit Multi Art Center ad otthont.  Az elõadások emellett a MU Színházban és idén elõször a Nemzeti Táncszínházban is zajlanak.


Ladjánszky Márta
fotó: Jedlicska Márton

A nyitóprogramot követő napon Haraszti Adrienn - Jenei Gabriella: Transz-formációk című, a tánc és a rajz közös interakcióján alapuló estjét láthatja a közönség. Majd Pierre Nadaud koreogáfiája, a Jour de colére (A harag napja) következik, melynek  három alkotója (Vojta Švejda (Cz), Frédéric Griot (Fr), Pierre Nadaud(Fr/Cz) ) a táncszínháznál többet, egy irodalmi alkotást hozott létre, Jób könyvéből kiindulva.
Március 10-én amerikai-magyar koprodukcióknak ad helyet a Nemzeti Táncszínház, az USA-ból érkező Zenon Dance Company három darabbal lép színpadra.
A Vermont couterpoint koreográfusa, Berger Gyula a 70 éves Steve Reich zenéjére újítja fel nyolcvanas években készített koreográfiáját, míg az Only you-t Ladjánszki Márta viszi színpadra. Az est különlegessége, hogy a két L1-es koreográfus először dolgozik a jazz- és moderntáncot professzionálisan művelő Zenon társulat tagjaival Az amerikai csapat saját estjének címe Coda, ezzel zárul műsoruk.


Mészöly Andrea
fotó: Pecsics Mária

A zárónapon újra a Bakelit Multi Centerbe tér vissza a fesztivál, Mészöly Andrea Imprinting, majd  Szabó Réka - Grencsó István - Hajnóczy Csaba - Kenderesi Gabi Jelenések című bemutatójával, valamint a Kampec Dolores koncertjével.
Az előadások este nyolckor kezdődnek, kivéve a Nemzeti Táncszínház estjét, mely 19 órakor kezdődik.


Szabó Réka
fotó: Koch Balázs

Forrás: L1 Táncművek

süti beállítások módosítása