A Színház Világnapja

A Színház Világnapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház egész napos rendezvénysorozattal várja közönségét. Délelõtt archív elõadásfelvételeket vetítenek az elõcsarnokban, késõbb pedig kulisszajárás majd este ünnepi elõadások lesznek programon.

Ünnepi rendezvények
(2007. március 27. kedd)


10:00 ÓRÁTÓL AZ ELŐCSARNOKBAN ELŐADÁSVETÍTÉSEK
A színház előcsarnokában 10 órától kezdődően egészen az esti előadásig a társulat régi híres előadásainak televíziós felvételei lesznek láthatóak. Műsoron: Moliére: DON JUAN (1997); Tadeusz Slobodzianek: ILJA PRÓFÉTA (2001); A CSODA - játék Tamásival két részben az Énekes madár című színjáték alapján (2002); William Shakespeare: ROMEO ÉS JÚLIA (2002); Bertolt Brecht: JÓEMBERT KERESÜNK! (2004); William Shakespeare: OTHELLO,  A VELENCEI MÓR (2004); Euripidész: MÉDEIA (2005). A belépés ingyenes.

11:00-14:00 ÓRA KÖZT NYÍLT NAP
A színház Világnapján minden érdeklődőt szeretettel várunk egy rendhagyó színházlátogatásra. Kíváncsi, hogy hol és miként készül egy színházi előadás? Hogy kik dolgoznak rajta? Mi szükséges ahhoz, hogy néhány rajzból, vázlatból díszlet, kellék, jelmez, majd előadás legyen? Március 27-én 11 és 14 óra közt műhely-látogatásokat szervezünk, melynek során az érdeklődők bepillanthatnak a kulisszák mögé.

19:00 ÓRÁTÓL ÜNNEPI ELŐADÁS A NAGYTEREMBEN
John Millington Synge: A NYUGATI VILÁG BAJNOKA című komédiáját
március 27-én csökkentett jegyárakkal játssza a színház. (a jegyek ára: egységesen 2 lej)

22:00 ÓRÁTÓL KONCERT A KAMARATEREMBEN
Fellép a TÜNDÉRGROUND; előzenekar: SNAPS VOCAL BAND
BELÉPŐ: 5 lej (aznap estére érvényes színházjeggyel a belépés ingyenes)

Forrás: Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

süti beállítások módosítása