Vendégjárás Egerben

A március végén, 30-án pénteken John Scofield látogat Egerbe a Hartai Zenei Ügynökség vendégeként, másnap pedig az Egri Tavaszi Fesztivál vendégeként a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégjátékát élvezhetik a Gárdonyi Géza Színházba látogatók. 

John Scofield Egerben
Az egri Gárdonyi Géza Színház vendége John Scofield. A Weinberger Kiadó értékesítési igazgatója olyan klasszikus operettszerzők, mint Ábrahám Pál, Kálmán Imre vagy Lehár Ferenc Amerikában élő jogtulajdonosait képviseli Magyarországon. A direktor évente ellátogat Budapestre, ám ezidáig még sohasem volt vidéken. Most Csizmadia Tibor igazgató-főrendező meghívására a Hartai Zenei Ügynökség vezetőjével, Hartai Andrienne-nel utazik Egerbe, hogy megtekintse a társulat Luxemburg grófja című előadását Iglódi István rendezésében. Scofield úr előzőleg, március 29-én részt vett a Budapesti Operettszínház Oltári srácok című musical díszbemutatóján, melyet szintén az ügynökség segítségével mutatnak be hazánkban.


Jelenet Tamási Áron Színház Boldog nyárfalevél c. előadásából

Tamási Áron: Boldog nyárfalevél
Magyarországi turnén a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. A társulat először az Egri Tavaszi Fesztivál vendége, március 31-én 19 órától a Boldog nyárfalevél című előadással a Gárdonyi Géza Színház színpadán.
Török Viola rendezésében a darabban a háborúból álruhában hazatérő férj és a köréje fonódó események szereplői a felborult világ helyreállítására tesznek kísérletet, felzaklatott, olykor burjánzó életükből szeretnének békés, nyugalmas és biztonságos rendet teremteni. Tamási Áron székely Odüsszeusz-története példázat a szerelemről, a hűségről és a bizalomról. Török Viola megrendítő előadása méltó folytatása Bocsárdi László Tamásit újraértelmező rendezéseinek.
A sepsiszentgyörgyi társulat Eger után Budapesten, a Thália Színházban is fellép majd április 2-5. között, minden este más produkcióval. Április 2-án a Boldog nyárfalevél, 3-án Beckett: Godot-ra várva, 4-én Synge: A nyugati világ bajnoka, 5-én pedig Shakespeare: Lear király című előadását játsszák.


Jelenet Tamási Áron Színház Boldog nyárfalevél c. előadásáből

Forrás: Pilisy Csenge, Egri Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása