A Caligula-klán

Fertõ és cselszövés - jó adag van mindkettõbõl a császári udvartartás életében. Senki nem lehet biztonságban, mindenki a maga módján próbálja túlélni az õrült uralkodó szeszélyeit.

Nem könnyű egy császár élete - de valljuk be, talán még mindig egy fokkal biztonságosabb, mint a közvetlen környezetében élőké... vagy mégsem? Tény, hogy Caligula - enyhén szólva - szeszélyes gondolatmenetei sok embernek jelentik a halálos ítéletet. Folyamatosan vívódik, keresi saját életének értelmét, miközben "őszinte" hívei mindenben a kedvét keresik. A hölgyek, még ha rokoni szálak is fűzik a hatalmas uralkodóhoz - a testi bájaikkal próbálják kivívni a kegyet. Sőt! Előfordul, hogy a férfiak is! A palotában teljes a káosz, a züllöttség, az erkölcstelenség. Ilyen kusza helyzetben minden megtörténhet: még az is, hogy előkerül egy ifjú leány, kinek származását homály fedi. Idővel mindenki félteni kezdi az életét, és hogy biztosan megélje a másnapot, próbál egy lépéssel a többiek előtt járni. A bizalom lassan ismeretlen lesz a palotalakók körében.
Kárpáti Levente társulatának játékában lelkesedésből nem volt hiány, amelyet a telt házas közönség hálás tapssal jutalmazott.

Pásztor Szilvia

----

Szkéné Színház: A Caligula-klán

Caligula - Dolmány Attila
Caesonia - Román Judit
Agrippinilla - Sánta Annamária
Lesbia - Kiss Anikó
Petraites - Jakab Csaba
Chaerea - Szinoval Gyula, Kárpáti Levente
Ganymedes - Fekete Zoltán
Apelles - Babicsek Bernát
Claudius - Albert Gábor
Vinicius - Bolla Róbert
Messalina - Móga Piroska
Tigris - Hágen Imre
Castor - Hankó Viktor

Rendező - Kárpáti Levente
Díszlettervező - Petőcz Tamás
Jelmeztervező - Kiss Heléna
Rendezőasszisztens - Kiss Edit
Művészeti munkatárs - Szőke Emerencia

Bemutató időpontja: 2007. március 30., Szkéné Színház

süti beállítások módosítása