30 gyerekszereplő

Eszenyi Enikõ, a Szegedi Szabadtéri Játékok idei mûsorának kiemelt produkciója, a Marica grófnõ rendezõje a napokban válogatást tartott Szegeden. A mûvésznõ Kálmán Imre örökzöld operettjéhez keresett 3-12 év közötti gyermekfellépõket. A kiválasztottak olyan hírességekkel játszhatnak majd együtt, mint Lukács Gyöngyi, világhírû operaénekes, valamint Pindroch Csaba és Nagy Ervin színmûvészek.

A válogatáson sok jelentkező akadt, akik közül Eszenyi 30 gyermeket válogatott ki. A 3 és 12 év közötti ifjú néptáncosoknak főként színészi feladatokat szánt a rendező, de kíváncsi volt énektudásukra is. Az operett egyik jelenetében ugyanis, amikor Marica grófnő visszatér szülőhelyére, a falu apraja-nagyja fogadja őt. Az eredeti műtől eltérve ezt a részletet sok feldolgozásban kihagyják, mivel megvalósítása igen bonyolult. Azonban Eszenyi több, kifejezetten tehetséges énekesnek bizonyuló gyermeket is talált, ezért úgy döntött, hogy megmutatja a gyerekszereplőket Kálmán Imre eredeti elképzelése szerint.

A Szegedi Szabadtéri Játékok Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából tűzi műsorra a zeneszerző közkedvelt darabját, a Marica grófnőt. Az előadások időpontjai: 2007. július 27., 28., 29.

ForrásSzegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása