Könyvheti újdonság

A groteszk, abszurd humorú regény olyan világban játszódik, ahol mindenki ügynök. Az ügynökmúltját senki sem takargatja, hiszen az mindenkirõl köztudott. A különbözõ ügyeket intézõ ügynökök nem a múltjukkal, hanem az ügynökjelenükkel vannak elfoglalva, és az ügynökjövõjüket építgetik.

Kutszegi Csaba regényét - első kötetes írótól ez szokatlan! - virtuóz nyelvhasználat, szemléletességében és intellektuális mélységében igen hatásos egyéni stílus jellemzi. Maga a regényszerkezet és az általa hordozott világ az ismert és ismeretlen együttes hatására épít: az ábrázolt jelenségek minden részlete jól ismert közelmúltunk történéseiből - ugyanakkor e jól ismert részletekből kiépített prózavilág: új, elképesztő sugallatokkal megalkotott mű-egésszé áll össze.

A szerző június 1-jén (pénteken) és 3-án (vasárnap), mindkét alkalommal 14 és 15 óra között a Vörösmarty téren dedikálja könyvét, a PONT Kiadó sátránál.

Kutszegi Csaba Budapesten született 1957-ben. Balettművésznek tanult, 1979-2006 között a Magyar Állami Operaházban táncolt. Koreografált is, darabjait bemutatták az Új Színházban, az Erkel Színházban, az Operaházban és az Uránia Filmszínházban. Ő tervezte a 2006-os filmszemlén bemutatott Magyar pietŕ című rövidfilm balettjeleneteit. Balettszínpadra írta Az ember tragédiáját, amelyet 2000-ben mutatott be az Operaház. 1999 óta a Színház című folyóirat rovatszerkesztője. Néhány éve publikál szépprózát irodalmi lapokban.
Első, Titkosügynök pirszingfényben című regénye a 2007 Ünnepi Könyvhétre jelent meg.

süti beállítások módosítása