Kabaré Kolozsvárott

Június 8-án pénteken újra látható a kolozsvári BBTE Színházi Kara negyedéves színészhallgatóinak vizsgaelõadása, Masteroff-Kander-Ebb Kabaré címû Broadway-musicalje.

A Kabaré című musicalt 1966-ban mutatták be a Broadway-n, és egyhuzamban 1166-szor játszották, majd hat évvel később filmre alkalmazták, amiből egy mára már klasszikus alkotás készült Liza Minnelli, Michael York és Joel Grey főszereplésével. A darab azóta is folyamatosan műsoron van a világ színpadain.

A cselekmény Berlinben játszódik az 1930-as évek elején. Noha a világtörténelem egyik legsötétebb korszaka érlelődik, a Kit Kat Klub nevű kabaré vendégei ebből mintha mit sem vennének észre. A lokálban estéről estére mindenre kapható táncosnők szórakoztatják őket, itt lép fel az Angliából "importált" díva is, Sally Bowles, valamint a Kabaré ördögi mosolyú ceremóniamestere, a Konferanszié. Ebbe a világba érkezik a fiatal amerikai regényíró, Cliff ...

A kolozsvári színészhallgatók ezúttal egy kamaraváltozatot mutatnak be: mindössze egy zongorával adják elő a számokat. A zenekart helyettesíti viszont a népes szereplőgárda: több mint három évfolyam lép fel teljes létszámban (első ízben a kolozsvári színművészeti oktatás újraindítása óta). A műfajjal és a zenés színpaddal való "ismerkedés" tartós közönségsikernek bizonyult. A zenei irányítás Incze G. Katalin munkája (ugyanő ül a zongoránál is), a koreográfia pedig Sinkó Ferencet dicséri. Az előadás rendezője (egyben a negyedévesek osztályvezetője) Szilágyi-Palkó Csaba.

A következő előadások helyszíne és időpontja: 2007 június 8. (péntek) este 7 órakor a kolozsvári Bölcsészkar Radu Stanca Stúdió-termében (Horea út 31.). A produkció időtartama 2 és fél óra egy szünettel.

-----

Kabaré
- musical

Konferanszié /M.C. ... Benedek Botond
Clifford Bradshaw ... Farkas Lóránd
Sally Bowles ... Pethő Anikő / Bándi Johanna
Ernst Ludwig ... Albu István
Fräulein Schneider ... Kovács Aletta / Domokos Erika
Herr Schultz ... Gábos Albin
Fräulein Kost ... Benedek Ágnes / Nagy Eszter
Valamint az első-, másod- és harmadéves hallgatók

Forrás: Hamlet.ro

süti beállítások módosítása