Eger a POSZT-on

A csütörtökön megnyílt a VII. Pécsi Országos Színházi Találkozóra két elõadással kapott meghívást az egri Gárdonyi Géza Színház. Becsomagolták a produkciók díszleteit, a kellékeket és a jelmezeket - minden készen áll, hogy útra keljen a társulat a szakma legrangosabb hazai versenyére. A találkozót minden évben nagy izgalom elõzi meg, hiszen az adott évad legjobb elõadásait hívják meg.


Jelenet a Tangó c. előadásból

Már hetekkel ezelőtt elfogytak a jegyek az egri Gárdonyi Géza Színház előadásaira. A versenyprogramba egyedül az egri társulattól hívtak meg két produkciót: Martin McDonagh: A párnaember című groteszk játéka Dömötör András rendezésében június 11-én, hétfőn 20 órától, június 12-én, kedden pedig 21 órától látható a Pécsi Nemzeti Színház stúdiószínpadán. Mrožek: Tangó című abszurd előadását Radoslav Milenkovic rendezésében június 13-án, szerdán 18 órától játssza az egri társulat a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán.


Kaszás Gergő A párnaember című előadásban


Idén június 7-16. között rendezik meg a Pécsi Országos Színházi Találkozót. Dömölky János filmrendező, az idei válogató, 123 hazai és határon túli előadást nézett meg. Az egriek legutóbb 2003-ban a Valahol Európában című musicallel vettek részt a POSZTon.

- pcs -

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása