Spárta - Dráma tábor

A Magyar Drámapedagógiai Társaság képzést szervez 2007 nyarán olyan drámás szakembereknek, tanároknak, mûvészeti csoport­vezetõk­nek, a dráma iránt érdeklõdõ egyetemi vagy fõiskolai hallgatóknak, akik szakmai tudásukat, képességeiket szívesen fejlesztik nyáron, intenzív körülmények között.

Az idén harmadik alkalommal megrendezendő képzés - Kaposi László ötlete alapján - először 2005-ben, Tóth Adél szervezésében jött létre, mégpedig annak érdekében, hogy jelenlegi vagy jövőbeli kollégák, tapasztalt, országosan ismert és elismert szakemberekkel dolgozhassanak együtt egy nem akkreditált, szabad oktatási for­mában, nyári táborra emlékeztető keretek között. A négy napig tartó képzés során több mint 70 érdeklődő 32 foglalkozáson vehetett részt. A képzés a résztvevőknek ingyenes volt, és a foglalkozásvezetők is tiszteletdíj nélkül vettek részt a munkában. 2006-ban, Csepelen a Spárta-Dráma programját más formában szervezték meg: 25 fő vett részt a két-két napos ’minitréningen’, a Kaposi László és Bethlenfalvy Ádám vezette munkában.

Idén a Társaság  "visszatér" az eredeti formához: párhuzamos programban 12-12 foglalkozást hirdetnek meg, vagyis a tervek szerint 4 nap alatt 24 szakember tart egy-egy foglalkozást az érdeklődőknek. Az érdeklődők arra kényszerülnek, hogy válasszanak. Döntésükben segíti őket, hogy több esetben is a drámás és a színjátszós irányultságú programok közötti választást kínálja fel szervezés. Fontos tudni, hogy a kínálat afféle étlap: csak azon foglalkozások valósulnak meg, melyekre elegendő jelentkezés érkezik.

A jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé. Ennek összege jelképes, napi 1000 Ft (vagyis a teljes programra 4000 Ft).

A szakmai munka helyszíne a Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a).

A részletes programleírás, a további tudnivalók és a jelentkezési lap
LETÖLTHETŐ ITT
!

Jelentkezési határidő: 2007. július 13.

Jelentkezés, információ: Botos Karolina tel.: 70/3353959, 1/3361361
e-mail: drama@drama.hu

Forrás: Magyar Drámapedagógiai Társaság

süti beállítások módosítása