The Journey of Odysseus

Odüsszeusz utazása - az identitásunkhoz kapcsolódó büszkeségünk, félelmeink, elõíteleteink és szeretetünk  - Nemzetközi Színházi Mûhely Juhász Bálint, Olga Szymula és Koncz Mária vezetésével - A Föld Színház szervezésében, 2007. augusztus 15-tõl 25-ig a Kishantosi Kastélyban.

A műhely egy Nemzetközi Színházi Projekt része, ami 2007 januárjában vette kezdetét, Dániában, a  Vestjyllands-i népfőiskolán. Juhász Bálint négy hónapon keresztül vezetett színházi műhelymunkát az Odüsszeia szövegéből kindulva iskola különböző nemzetiségű (dán, norvég, lengyel, magyar) diákjainak egy csoportjával. Munkájuk első eredményét The Homecoming of Odysseus című előadásban mutatták be. Ezt a munkát kívánja a csoport egy része Magyarországon folytatni. A csoport munkájához a Vestjyllands Főiskola diákjai és a magyarországi Föld Színház tagjai közül többen csatlakoznak a nyári táborban. A műhely szervezői azt szeretnék, ha további magyar résztvevőkkel bővülne a csapat, ezért jelentkezőket várnak.


A műhely egy Fehér megyei falu mellett fekvő, ökológiai gazdaság kúria épületében lesz. A témája az európai és a saját nemzeti identitásunkhoz fűződő viszonyunk lesz, az Odüsszeia történeteinek, apró epizódjainak tükrében. A magyarországi műhelymunka során a résztvevők a korábbi tapasztalatokat szem előtt tartva a történetet újra elemeire szedik, hogy új szempontok  figyelembe vételével értelmezzék őket.

A történet színházi földolgozását különböző test- és hanggyakorlatok fogják előkészíteni, és a résztvevők a színpadi kommunikálás különböző nyelveken, és nyelven kívüli formáival fognak kísérletezni. A munkához inspirációként különböző, elsősorban európai kultúrák népzenéjéből, tánc- és vizuális kulturájából lesz lehetőség meríteni. Emelett a tábor közössége igyekszik a közelben lévő falu életéhez is kapcsolódni, megismerkedni az ott élő emberekkel és történeteikkel, és a velük való találkozások élményeit is beépíteni a munkába. A műhely előadással fog zárulni, a szereplők a falu közönségének és egy nappal később egy budapesti színházban is bemutatják a munkájuk eredményét. A műhely nyelve elsősorban angol lesz, de nem szükséges tökéletes angol nyelvtudás a résztvételhez.


A műhelyt Juhász Bálint (a Föld Színház vezetője), Olga Szymula (énekes), és Koncz Mária (népdalénekes, és népzenész) fogja vezetni.

 
A szervezők a foldszinhaz@gmail.com címen várják az érdeklődők jelentkezését.
További információ a nyári műhelymunkáról, illetve a már bemutatott előadásról a Föld Színház honlapján: http://foldszinhaz.uw.hu 

Jelentkezési határidő: 2007. július 11.

Forrás: Föld Színház

süti beállítások módosítása