PestiEsti

Szeptemberben eret vágunk a fõváros vérkeringésén, hogy a felesleget odaloccsantsuk a Trafó színpadára. Megmutatunk mindent, ami ebben a városban csöpög, ömlik, folyik.

PestiEsti Tovább

Vitorlázni mentünk

Tisztelt Olvasó! A Színház.hu hét éves mûködése során elõször fordul elõ, hogy a teljes szerkesztõség egyszerre lép ki a közéletbõl. A Windguru és  Zsoma kapitány jóvoltából a mától szeptember tizedikéig tartó idõszakot egy hajó fedélzetén fogjuk eltölteni.  

Vitorlázni mentünk Tovább

A Bárka Színház Pilsenben

A Bárka és a Gyulai Várszínház közös produkciójában tavaly bemutatott Alföldi Róbert rendezte Koldusopera szeptember 16-án a 15. Pilseni Nemzetközi Színházi Fesztiválon vendégszerepel.

A Bárka Színház Pilsenben Tovább

Szomjas vagyok!

Könnyed és egyszerû leszek. Várom, hogy lemeztelenítsen mosolyod. Átalakulok, de megkérlek, játszd még egyszer el azt a számot. Farkasszemet nézek, de inkább elporladok. Kiöntök, szomjad oltom!

Szomjas vagyok! Tovább

Hanna-Hanna Fesztivál

A Szöveg Színház társulata meghívást kapott a szlovákiai Gútában lévõ Hanna-Hanna Art Gathering és Fesztiválra. Az idén harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi összmûvészeti fesztivál elsõ napján, augusztus 29-én Caryl Churchill Sokan (A Number) címû elõadásukkal…

Hanna-Hanna Fesztivál Tovább

Bárka-KIMI felvételi

A Bárka Színház Stúdiója és a Keleti István Mûvészeti Iskola felvételt hirdet színész II. (segédszínész) szakképzésre, illetve most induló alapfokú színjátékos csoportjaiba.

Bárka-KIMI felvételi Tovább

Workshop az Új Színházban

Daniel Mesguich, neves francia színész, rendezõ és színészpedagógus az Új Színház és a Francia Intézet meghívására érkezett Budapestre, hogy tíznapos mûhelymunka keretében együtt dolgozzon a színház társulatával.

Workshop az Új Színházban Tovább

Te rongyos élet

Ismét meghívást kapott a Happy Art Fesztiválra (korábban Vidor Fesztivál) a Gárdonyi Géza Színház. A társulat Bacsó Péter Te rongyos élet címû zenés játékát játssza a találkozón szeptember 5-én este 7 órától a Móricz Zsigmond Színházban.

Te rongyos élet Tovább

Dunai Odüsszeia

A Dunai Odüsszeia a Mediterrán Színház Nemzetközi Intézete által kezdeményezett kulturális és mûvészeti párbeszéd, amely az érintett dunai kikötõkben egybegyûjti mindazon mûvészeket és érdeklõdõket, akik egy hajó fedélzetén együtt szeretnének hangot adni egy…

Dunai Odüsszeia Tovább

Tanulmány a nőkről

Elõször szervez Közép-Európai Színházi Fesztivált Kassa. A szeptember 5 és 9. között megrendezett találkozóra az egri Gárdonyi Géza Színház társulatát is meghívták, akik szeptember 7-én a Tanulmány a nõkrõl címû elõadással vendégszerepelnek.

Tanulmány a nőkről Tovább

Csíki Játékszín

A Csíki Játékszín jegypénztára egy hét múlva megnyitja kapuit, az évad elsõ darabjának próbái már ezen a héten megkezdõdnek. A La Mancha lovagja címû elõadás Parászka Miklós rendezésében októberben kerül bemutatásra.

Csíki Játékszín Tovább

I. KOSZZT

A Kecskeméti Katona József Színház és a fellépõ zenekarok sok szeretettel várnak minden érdeklõdõt a honi fesztiválok legifjabbikára, a KOSZZT-ra, azaz a Kecskeméti Országos Színész-zenekarok Találkozójára.

I. KOSZZT Tovább

Szegedi Szabadtéri Játékok

Kiemelkedõen sikeres évadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok: idén mind a látogatottság, mind nézõszám tekintetében rekord-eredménnyel zárult a fesztivál. A jövõ évi programban is változatos zenés színházi elõadások, köztük több új, izgalmas produkció kapott helyet:…

Szegedi Szabadtéri Játékok Tovább

Nyilvános meghallgatás

A Budapesti Operettszínház Igazgatósága nyilvános meghallgatást hirdetLEHÁR FERENC: A VÍG ÖZVEGY c. operettjének szoprán szerepeire.

Nyilvános meghallgatás Tovább