Csongor és Tünde

O. Szabó Soma múlt évben végzett a Színház- és Filmmûvészeti Egyetemen, Máté Gábor osztályában. Most az Evangélium Színházban a Csongor és Tünde fõszerepére készül. Errõl beszélgettünk.

Csongor és Tünde Tovább

Előjáték Brémában

Mikó Csaba Elõjáték címû darabját a Brémai Színház mutatja be december 6-án. Mikó Csaba 2003-ban írt drámája egy tetralógia (Apa, Elõjáték, Testínség) középsõ darabja.

Előjáték Brémában Tovább

Közérdekű közlemény

A Színház.hu-t kiszolgáló szerverpark a felhasználók számának, a nagyközönség számára olcsón elérhetõ sávszélesség növekedésnek  és a társadalom a színházmûvészet iránt tanúsított exponenciálisan növekvõ figyelmének köszönhetõen folyamatos bõvítésre…

Közérdekű közlemény Tovább

Magyar Carmen

A Magyar Carmen produkció ötlete Novák Ferenc rendezõ - koreográfus inspirációja alapján született. A dráma - és zeneirodalom híres, hírhedt nõalakjának megidézése, valamint az eredeti cselekmény átültetése az elsõ világháború elõtti monarchikus Magyarországra, izgalmas…

Magyar Carmen Tovább

Balla Ildikó kiállítása

Az Új Színház és  Volksbank Galéria rendezésében Balla Ildikó díszlet-, jelmeztervezõ kiállítása nyílik 2007. november 9-én, pénteken 17.30 órakor az Új Színházban.

Balla Ildikó kiállítása Tovább

20 éves a Thália Stúdió

Két Szép Ernõ darabbal ünnepeli fennálásának 20. évfordulóját a Thália Stúdió - Los Angelesi Magyar Színkör. A jubileum elõadás 2007. november 11-én d.u. 5 órakor látható a Madrid Színházban, amelyre vendégmûvészként a nagyváradi Hajdú Gézát hívták meg.

20 éves a Thália Stúdió Tovább

MOVEerieté C film

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: MOVEerieté C film West Balkán, 2007. november 5., 22:00.

MOVEerieté C film Tovább

Hattyúk tava

A Szegedi Kortárs Balett idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Juronics Tamás vezetésével, a társulat ajándékozza meg a tisztelt nagyérdemût, torta helyett az idei évadban elsõként rögtön egy illetve két fantasztikus produkcióval.

Hattyúk tava Tovább

HARU SPEX

A Finita la Commedia társulat HARU SPEX - képtelen létfilozófia - címû új bemutatója 2007. november 9-10-én (péntek-szombat) 19 órakor látható a Mûcsarnok gyönyörû Apszis-Oldalhajó terében.

HARU SPEX Tovább

Tisztújítás

Drámaíró útjának csúcsára jutott Nagy Ignác, amikor 1843-ban bemutatták Tisztújítás címû mesterien megírt vígjátékát, amely, miközben a megyei közigazgatás korrupcióit teszi bíráló köznevetség tárgyává, egyszerre gúnyolja ki a reakciós vármegyei kiskirályt meg a…

Tisztújítás Tovább

Én egy szemüveges kisfiú vagyok

November 15-én este 22 órakor Pelsõczy Réka rendezése, az Én egy szemüveges kisfiú vagyok címû eladás elõször látható a fõvárosban. A Mûvészetek Völgyében kiugró sikerrel bemutatott produkció budapesti premierjére az Új Színház nagyszínpadán kerül sor."Mi lesz ha nagy…

Én egy szemüveges kisfiú vagyok Tovább

Átkarol a csend

Nagy a tömeg a Közép-Európa Táncszínház tágasnak amúgy sem nevezhetõ elõterében Hámor József új darabjának premierjén. Mivel késve érkezem, az évadnyitó elõadást már csak az utolsó sorból figyelhetem, titokban reménykedve, hogy a Karaván Hámor elõzõ…

Átkarol a csend Tovább

Swift: Szerény javaslat

Jonathan Swift humanista angol lelkész és író -az egyetlen angol, akinek a tiszteletére kivilágították Dublint - háromszáz évvel ezelõtt, egy nagy írországi éhínség idején írta Szerény Javaslat címû röpiratát.

Swift: Szerény javaslat Tovább

Goldoni: A fogadósnő

A Vidám Színpad kiemelkedõ eseménye novemberben Goldoni: A fogadósnõ (Mirandolina) címû komédiájának bemutatója. Novák Eszter rendezése, a fõszerepekben Tóth Ildikóval és Cserhalmi Györggyel - úgy is, mint a mû "szabadtéri változata" - komoly sikert aratott nyáron a…

Goldoni: A fogadósnő Tovább

Euro-Néptánc Grand-Prix

2008-ban "Euro-Néptánc Grand-Prix", azaz modern néptánc fesztivál és verseny megrendezésérõl állapodott meg a Hagyományok Háza és az esemény lebonyolításában producer-szervezõ társként résztvevõ Dr. Média Kft.

Euro-Néptánc Grand-Prix Tovább

Nagy Ervin Madridban

Jövõ májusban kezdik forgatni Madridban azt a spanyol-kanadai-magyar koprodukcióban készülõ filmet, melyben Melanie Griffith és Michael Madsen mellett Nagy Ervin is fõszerepet kapott - mondta el az MTI-nek Kántor László, a My Sweet Stranger címû alkotás magyar producere.

Nagy Ervin Madridban Tovább