70 éves Verebély Iván

Fáj a térdem piszkosul. Szerencsére jó helyen járok. A 104-es öltözõ ajtaján réztábla hirdeti: "Dr. Verebély Iván az orvostudományok kandidátusa, a Vidám Színpad örökös professzora. Rendel a hét minden napján". Bekopogok. Még bõven van idõ, amíg a doktor úr reverendát ölt, hogy összeadja a…

70 éves Verebély Iván Tovább

A Kassai Szlovák Színház

A Gárdonyi Géza Színház meghívására érkezik Egerbe a Kassai Szlovák Nemzeti Színház. A társulat Mozart: Figaro házassága címû táncszínházi elõadását hozza a közönségnek december 7-én.

A Kassai Szlovák Színház Tovább

Legyetek jók, ha tudtok

A kedves és jóságos Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel. Fölkarolja a szerencsétleneket, gondoskodik a szegényekrõl. Magához fogadja a kis tolvaj Cirifischiót, az éles eszû, melegszívû fiút, azonban mégsem sikerül megvédenie õt a Sátán rontó hatalmától.

Legyetek jók, ha tudtok Tovább

Időtolvajok-Matter of Time

Az idõ az a fogalom, amely a történések egymásutániságát fejezi ki, s amelyben egyetlen tárgyat, személyt, eseményt sem lehet leírni csak a térben, mert ezzel együtt léteztetni kell az idõben is. Az elõadás játék a tér és idõ viszonyával, kizökkentjük az idõt, és kiforgatjuk magából a teret.

Időtolvajok-Matter of Time Tovább

Színpad

Megjelent a Magyar Színháztechnikai Szövetség SZÍNPAD - Elõadómûvészetek technikája címû folyóiratának 2007. évi 4. száma.

Színpad Tovább

Kolozsvári fesztiválnapok 1.

Vágjunk a közepébe, már csak azért is, mert az "Interferenciák" elnevezésû nemzetközi színházi fesztivál közepébe cseppenünk, amikor december 5-én Puccini vígoperáját bámuljuk (igen, bámuljuk, mert bámulatra méltó, amit a zseniális Purcarete a kolozsvári társulattal mûvel), és így, a közepébe vágva…

Kolozsvári fesztiválnapok 1. Tovább

Színházi törvény - döntés

(MTI) A minisztériumon belüli döntéshozók és a kormánykabinet is megtárgyalta a színházi törvény koncepcióját, így megkapták a felhatalmazást arra, hogy tovább dolgozzanak a felvázolt irányok mentén - mondta Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára az MTI-nek…

Színházi törvény - döntés Tovább

Nemzeti Színház - mindenkinek!

Öten pályáztak a Nemzeti Színház igazgatói posztjára. Hudi László és Imre Zoltán még a döntéshozatal elõtt nyilvánosságra hozzák, megvitatásra és támogatásra kínálják pályázatukat.

Nemzeti Színház - mindenkinek! Tovább

Véget ért

December 3-án az Örkény Színházban Tasnádi István FINITO címû darabjával zárult a Kortárs Drámafesztivál Budapest gazdag, tizenegy napos programja. Az elõadás elõtt Bogyay Katalin, nemzetközi szakállamtitkár (OKM), a fesztivál fõvédnöke rövid beszéddel köszöntötte a nézõket.

Véget ért Tovább

A miskolci társulat Szardínián

Két miskolci operett is meghívást kapott Szardíniára a XXI. Nemzetközi Operettfesztiválra. A december 1. és 16. között zajló eseményen a Csárdáskirálynõ és A denevér címû elõadásokat 13. és 16. között két-két alkalommal mutatja be a miskolci társulat Porto Torres városi színházában.

A miskolci társulat Szardínián Tovább

Szöveg Színház

Interaktív színházi kísérlet az RS9 Kávézójában A Szöveg Színház új bemutatót tart 2007. december 8-án 19 órától.A Szabad Alkotók Városa Fesztiválján Erdélyi Tea két írásának felhasználásával interaktív színházi kísérletet hozunk létre Válság címmel.Darabajánló nincs, csak játék és együttlét.…

Szöveg Színház Tovább

M. Norman: Jóccakát anya...

Mit tennél, ha valaki akit nagyon szeretsz, mondjuk a gyereked, egyik este leülne veled szemben, és nyugodt hangon közölné , hogy még mielõtt felkel a nap, véget fog vetni az életének.

M. Norman: Jóccakát anya... Tovább

Úri Muri Kaposváron

Az elõadásnak, inkább a regény, mintsem a szerzõ által jegyzett színdarab adja az alapját Rusznyák Gábor rendezésében, amelyet december 7-én tûz mûsorára a kaposvári Csiky Gergely Színház. A fiatal rendezõnek még sosem volt "dolga" ilyesfajta népszínmûvel, ám a móriczi világ örvénylõ ereje magával…

Úri Muri Kaposváron Tovább

Kirepülés

A TÁP Színház vendége a HOPPart társulat: KIREPÜLÉS West Balkán, 2007. december 10., 22:00.

Kirepülés Tovább

Zsúr

A Hólyagcirkusz Társulat a 10 éves fennállásának sikeres megünneplése után új bemutatóra készül. A Zsúr címmel december 11-én bemutatásra kerülõ darab T. Bernhard: Isten éltessen Borisz címû mûve alapján készült a Társulat összmunkájaként.Ez a születésnapi elõadás újra felveti a társulat…

Zsúr Tovább

Közönségtalálkozó

December 9-én, vasárnap a 15 órás Vihar c. elõadás után közönségtalálkozót tartunk a rendezõ és a színészek részvételével Moderátor: Sándor L. István. Helyszín a Bárka Színház kávézója, tervezett kezdési idõpont: 17 óra.

Közönségtalálkozó Tovább
süti beállítások módosítása