M Stúdió Mozgásszínház

A sepsiszentgyörgyi M Stúdió mozgásszínház január közepén változatos programja révén mítoszokkal, derûvel és cirkuszi varázslatokkal várja nézõit a Lajtha László Stúdióterembe.

TEREMTÉS - ÉDEN
rendező: Pályi János - Gyöngyösi Tamás
január 16- án 19 órától a Lajtha László Stúdióteremben

• TEREMTÉS
Mozgó Figurák Színháza

Ma, amikor az istenek eltűntek, a múlt marad az egyetlen kapcsolat a függőleges dimenzióval. Az előadás a világ és az ember teremtéséről is szólhat, de saját magunk nap mint nap való megváltásáról is. Kapaszkodó a mítoszok repülő köveibe. Talán csak egy semmicske ének, dúdoló egy biztatni való korba. /Pályi János/

Szereplők: Polgár Emília, Dávid Péter, Fehérvári Péter, Nagy Attila, Szekrényes László
Rendező: Pályi János


• ÉDEN
- mozgásszínázi játék 35 percben -
Szereplők: Kubánda Lilla, Dávid Péter, Fehérvári Péter, Nagy Attila, Szekrényes László.
Rendező: Gyöngyösi Tamás

Az előadás alaphangulata a DERŰ.
Formáját tekintve akrobatikus megoldások, kontakt-technika, apró táncértékű gesztusok, színházi csendek és a színészi jelen-lét egyidejű használatából, illetve kombinációjából megszülető egyedi formavilág.

A férfi-nő kapcsolatok fűzésének sokszínűsége határozza meg a játék szabályait. A négy különböző férfi-karakter versengése a nőért egy könnyed násztáncként érzékelhető. Esendőségüket hangsúlyozza.
Ebben a világban minden stilizáció édeni (bűnbeesés előtti).
Miközben a szereplők válaszokat keresnek önigazolásukra, a nézőnek nem marad más dolga, mint hogy mosolyogjon. /Dávid Péter/

ÜNNEP - CIRKUSZ SZÍNHÁZ
-kamara verzió
rendező: Uray Péter
január 17-én, 19 órától és 18-án 11 és 14 órától a Lajtha László Stúdióteremben

A cirkusz a varázslatok világa. A lehetetlent lehetővé tevő, az ember félelmeit felszabadító, vágyait gyönyörű formában megjelenítő, különleges szórakoztató műfaj.

Mutatványokat láthatnak majd, játékokat és ünnepet, mindazt, ami a Mi Cirkuszunkat jelenti. Egy fontos kalandot, találkozást ezzel a varázslatos világgal, ünnepet munkánk dicséretére.

 

süti beállítások módosítása