Díszelőadás Békéscsabán

Zsúfolásig megtelt a nézõtér Felkai Eszter Jászai-díjas színmûvésznõ jutalomjátékára. Színházbarátok, rajongók, régi és jelenlegi kollégák, egykori színházigazgatók, megyei és városi vezetõk, barátok, tisztelõk jöttek el, hogy együtt ünnepeljék a színpadtól búcsúzó mûvésznõt, aki ötven évet töltött a színészi pályán, és ebbõl negyvenkettõt a Békés Megyei Jókai Színházban.

Fekete Péter igazgató köszönti Felkai Esztert
Már az előadás elején, első színpadra lépésekor taps köszöntötte Felkai Esztert, de az igazi ünneplés előadás végén, a tapsrend közben következett. Amint a művésznő megjelent többen szaladtak fel virágokkal a színpadra, majd spontán köszöntések után Fekete Péter színházigazgató lépett elő és mutatta be köszöntőket. Először azokat a régi kollégákat, barátokat, akik Kun Zsuzsa tévérendező vezetésével érkeztek szervezetten, de titokban: Bökönyi Laura, Boros Mária, Csizmadia Éva, Fodor Zsóka, Forgács Gábor, Kárpáti Tibor, Kender Krisztina, Regős Éva és Zsolnai Júlia. A koccintások, ölelések után postás érkezett a színpadra a Madách Színház igazgatójának, Szirtes Tamásnak a levelével, amit Fekete Péter olvasott fel. Ezután Felkai Eszter pályájának következő állomásáról a Szolnoki Szigligeti Színházból lépett a színpadra Császár Gyöngyi színművésznő, akit a szolnoki színház egykori igazgatója: Berényi Gábor követett, majd a következő állomás, a Debreceni Csokonai Színház egykori igazgatója: Gali László köszöntötte a művésznőt. Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója - Felkai Eszter egykori színészkollégájának, a fiatalon elhunyt Forgács Tibornak a fia - videoüzenetet küldött. Ezek után a Jókai Színház fenntartója, a Békés Megyei Önkormányzat nevében Domokos László, a megyei közgyűlés elnöke köszönte meg Felkai Eszternek 42 évi művészi munkáját. Végül Jordán Tamás, a Nemzeti Színház igazgatója üzente videofelvételről: "sohase mond, hogy nincs tovább".
Dr. Keczer András a Jókai Színház egykori igazgatója

A köszöntések után színes léggömbök árasztották el a színpadot és a nézőteret, ahol a közönség állva tapsolva ünnepelte Felkai Esztert.
Előadás után sem ért véget az ünneplés, a színészklubban Köles István, Békéscsaba alpolgármestere nyitotta meg a köszöntések sorát, majd Vajda Márta következett, a Magyar Színházi Társaság képviseletében. Itt voltak még az egykori kollégák közül Farkas Tamás, Galkó Bence, Szilágyi Annamária, Vékony Anna színművészek és Szolnoki András tvproducer. A köszöntések után a klubban összegyűlt mostani kollégák, barátok is hozzáférhettek az ünnepelthez.
Vajda Márta Magyar Színházi Társaság nevében köszöntötte Felkai Esztert

Berényi Gábor a szolnoki színház egykori igazgatója

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház
Fotók: Imre György

süti beállítások módosítása