Vendégségben a KET

A Közép-Európa Táncszínház: Karaván címû elõadását láthatják az érdeklõdõk 2008. március 11-én 19h-tól a Krúdy Kamaraszínpadon a Móricz Zsigmond Színházban.

 

"Hiszek a mozdulat kifejező erejében, a tiszta táncban, amely a zenével és a fénnyel kapcsolatba lépve új világokat teremt." (Hámor József)

"Félhomály, csend, kimért helyzetváltoztatások és lassan pergő percek indítják útnak Hámor József Karavánját. A Közép-Európa Táncszínházban látható koreográfia egy közösségen belüli vonzásokról és választásokról mesél.
A közösségen belüli, kívülről sokszor kiszámíthatatlannak tűnő játszmák képei peregnek előttünk számtalan verzióban. Szembenézni önmagunkkal, felkelni a padlóról, elindulni a bizonytalanba. Az első rész ilyen döntésekről és választásokról szólt. A középső rész a páros szövetségek erejéről mesél, a harmadik, utolsó fejezetben pedig a beolvasztás és önkéntes betagozódás rajzolja át újra és újra a csoporton belüli erővonalakat. Az, aki menedéket keresve tér meg az összetartozás érzéséhez, később mégis a különállás szabadságát választja. A stabilitás, a tökéletes összhang lehetetlennek tetszik..." (Maul Ágnes: Közösségi élmény. Revizor Online)

Karaván

Előadók:
Blaskó Borbála, Bora Gábor, Cserepes Gyula, Hargitai Mariann, Katonka Zoltán, Major László, Palcsó Nóra, Virág Melinda

Fény: Fejes Ádám, Fogarasi Zoltán
Jelmez: Juhász Dóra, Hámor József
Zene: montázs (Nusrat Fateh Ali Khan, Omar Faruk Tekbilek)
Zenei szerkesztő: Hámor József

 Koreográfus: Hámor József

Előadás: 2008. március 11. 19h - Krúdy Kamara
 


 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház
Fotók: Kenyeres CSilla

süti beállítások módosítása