Hólyagcirkusz hírek

Az elõzõ évadban Jeles Andrással már megkezdett, színházi rendezõkkel való kooperáció folytatásaként a Hólyagcirkusz Társulat Lukáts Andorral közösen létrehoz egy új elõadást. A próbák már február elején elkezdõdtek a Sanyi és Aranka Színházban, a bemutató idõpontja: 2008. június 1.

Lukáts Andor választása Danyiil Harmsz: Jelizaveta Bam c. művére esett, ez a dadaista drámaszöveg lesz az előadás alapja, emellett azonban szeretnének más Harmsz szövegeket is beemelni az előadásba. A társulat Bratka László segítségével a Don Cristóbal pályázat létrehozásakor már találkozott az orosz író világával, szövegeivel. A Sanyi és Aranka Színház Mátyás utcai pincéje sokaknak ismerős lehet, hiszen a Hólyagcirkusz itt alakult, és itt tartotta első bemutatóját 1997-ben. Egy új abszurd színházi és cirkuszi hagyományokat ötvöző formabontó műhely van itt születőben, aminek értékei mellett kiállni a Hólyagcirkusz Társulat számára kihívást jelent.

Az együttműködés részeként márciusban felújítják a Bohóc Biblia c. előadásukat is, melyben Lukáts Andor veszi át Hegedűs Tibor szerepét, valamint ősztől újra színre kerül a Hólyagcirkusz és a Keserű Bolondok.

A Merlin Színházban műsoron levő tavaszi előadások reklámjaként a társulat tagjai egyik este nem vették le magunkról a jelmezt, hanem autóba ültek és körbejártak néhány belvárosi kocsmát a "Gegen das publikum" című zeneszámukkal. Eldöntötték, hogy ezt a kommandózást addig folytatják, amíg teltházas előadásaik vannak.

Forrás: Hólyagcirkusz Társulat

süti beállítások módosítása