Komédia? Tragédia?

Elõször úgy volt, hogy a 2007. november 29-ei közgyûlésen eldõl, ki lesz a kecskeméti Katona József Színház igazgatója. Nem dõlt el. Viszont a helyzet fokozódik: már tizenegy jelentkezõ van Bodolay Géza helyére. Csütörtök éjfélig kellett pályázatukat a városházára eljuttatni vagy postára adni azoknak, akik ringbe szállnak a Kecskeméti Katona József Színház direktori székéért.

Bodolay Géza helyére, úgy tudjuk, ezúttal még többen adták be pályázatukat, mint novemberben. Mint ismert, akkor a hat jelentkező közül senki sem kapta meg a város képviselő-testületétől a szükséges szavazatszámot. Így érvénytelennek nyilvánították a pályázatot. Pedig Cseke Péter befutójáról suttogtak akkoriban. De a vélemények azért megoszlottak.

Információink szerint várhatóan pályázik a kecskeméti direktori posztra Árkosi Árpád rendező, Bereményi Géza író, rendező, filmrendező, Bodolay Géza jelenlegi igazgató, Cseke Péter színművész- rendező, Éry-Kovács András rendező, Hegedűs Zoltán színművész, Káel Csaba rendező, Radó Denise színművész-rendező, Réthly Attila rendező, Töreki Attila dramaturg és Turpinszky Béla színművész.

(Szegeden, ahol szintén a közelmúltban tartottak direktorválasztást, mindössze négy pályázó volt.)

A jelölteknek bő három hetük van még arra, hogy meggyőzzék terveikről a városatyákat, hiszen a kecskeméti képviselő-testület várhatóan március 27-én dönt arról, hogy ki vezesse a következő öt évben a teátrumot.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE
<<< KATTINTSON IDE >>>
BÁCS-KISKUN MEGYEI ONLINE

süti beállítások módosítása