Az Új Színház világnapja

Az Új Színház csapata igen gazdag kínálattal köszönti március 27-én a Színházi Világnapot. A társulat tárt ajtókkal és az épület bejáratánál tárt "karókkal" (!?) várja az érdeklõdõket 10 órától az esti elõadás végéig a Paulay utcai teátrumban. 10 órától 12 óráig szabad beszélgetés és épületmászka Márta István igazgatóval. Közben: látogatás egy színidirektor irodájában - fakultatív program.

Déltől négy fertály órán át minden bizonnyal szép pillanatokat leshetnek majd el a Stúdiószínpad baloldalán a népszerű kortárs német szerző M. von Mayenburg: A csúnya című fekete komédiájának műhelymunkájából. Az április 18-án bemutatandó előadást az ifjú Szabó Máté rendezi, a szereplőgárdát Gáspár Sándor, Pokorny Lia, Nagy Zoltán és Almási Sándor alkotják.
A kulisszák mélységes titkaiból viszont soha sem elég! 13 órától némaséta a Nagyszínpad nézőterének jobb oldali páholyaihoz, ahol a Valló Péter rendezte Feydeau-vígjáték, a Fogat fogért próbájába lehet beleskelődni - voyeur (lásd voajőr) program. Premier április 12-én. A próbán Hirtling István, Huszár Zsolt, Rudolf Péter, Derzsi János, Pálfi Kata és Fodor Annamária vesznek részt - egyelőre díszlet és jelmez nélkül.
14 órától ismét épületmászka Márta Istvánnal, majd délután 3 órától Márta István rendhagyó direktori találkozón látja vendégül a középiskolák igazgatóit egy foyer (lásd. Fojer) program keretén belül, ahol - többek között - a diákok színházlátogatási szokásai, a produkciók megismertetésének technikái kerülnek szóba. A fórum vendége lesz Novák János, a Kolibri Színház igazgatója és Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke is.

Az ünnepnapi választékot gazdagítandó, hogy 16 órától a színházat szeretők, az Új Színház stúdiós növendékeinek nyílt énekvizsgáját és annak elemzését izgulhatják végig a Stúdiószínpad előcsarnokában.

No és este a népszerű és híres előadás: "Még egyszer hátulról..." Rendező: Jiří Menzel. Ő ezúttal nem lesz itt.


Forgatókönyv


9.30 -tól  Ruhatár, nézőtéri felügyelet

10.00 - 12.00 Beszélgetés szabadon Márta Istvánnal, az Új Színház igazgatójával
Helyszín: előcsarnok/házlátogatás/igazgatói iroda

12.00 - 13.00 Nyílt próba - A csúnya (rendező: Szabó Máté)
 Helyszín: Stúdiószínpad

13.00 - 14.00 Nyílt próba - Fogat fogért (rendező: Valló Péter)
Helyszín: Nagyszínpad, bejárat az erkély páholy jobb oldali bejáratánál

14.00 - 15.00 Beszélgetés szabadon Márta Istvánnal, az Új Színház igazgatójával
Helyszín: előcsarnok/házlátogatás/igazgatói iroda

15.00 - 16.00 Új Színház - pedagógus fórum
 A beszélgetés résztvevői:
Márta István - Új Színház igazgató, zeneszerző
Novák János - Kolibri Színház igazgató
Kerpen Gábor - PDSZ elnök
Helyszín: Foyer

16.00 -tól  Nyílt ének vizsga
   Helyszín: Stúdió előtér

Forrás: Új Színház

süti beállítások módosítása