Összművészeti tábor

Az Összpróba Alapítvány létrehozói 2003-ban azt vállalták, hogy nyaranta "tábort vernek" valahol az országban, és diákokat hívnak kedvükre alkotni, játszani. A céljuk az, hogy összefogják az ország fiataljainak azon részét, akik érdeklõdnek a színház-, zene-, tánc-, film- és képzõmûvészet iránt.

Az összművészeti tábor 2005-ben Balatonföldváron "otthonra" lelt. A nyári szünidőben az összpróbás diákok "belakják" a tóparti várost. A táborozók próbálnak a földvári művelődési házban, a szabadtéri színpadon, forgatnak a vízparton, a kikötőben.

2008. nyarán 3 turnusban, két korosztálynak rendez összművészeti tábort - immár negyedik alkalommal - Balatonföldváron; a táborozást az Európai Kulturális Társaság jelentkezőnként összesen 10.000 Forinttal támogatja.

Az "ÖSSZPRÓBA - Ifjúsági Program 2008" keretében meg, 11-17 éves fiataloknak szóló táborban 2008. június 23. és július 11. között színház-, tánc-, média vagy film kurzus választható. A foglalkozások vezető- és vendégtanárai Léner András (színházrendező), Lázár Kati (színművésznő), Nagy Viktor (színművész), Végh Zsolt (színművész, filmrendező), Gubás Gabi (színművésznő), Lévai Balázs (szerkesztő-műsorvezető), Belicza Bea (szerkesztő). A tábor díja a támogatás igénybevételével 55.000 Ft.

A 18-26 éves fiatalokat 2008. július 11. és 18. között várja az alkotótábor, színházi, média illetve filmes kurzussal. A színházszakmai tábor vezetője Ács János (színházrendező); a filmkurzus vezetője Végh Zsolt (színművész, filmrendező). A workshop ideje alatt vendég lesz Fullajtár Andrea (színművésznő), Jancsó Miklós és Janisch Attila filmrendező. A tábor díja a támogatás igénybevételével 45.000 Ft.

A táborokról és a jelentkezés feltételeiről az Összpróba Alapítvány honlapján (www.osszproba.hu) található részletes tájékoztató.

süti beállítások módosítása