Évadzáró Gála

A szabadkai Népszínház Jadran Színpadán június 12-én este egy nagyszabású gálamûsor keretében, zsúfolt ház elõtt, Gerold László, a szakmai zsüri elnöke, ismertette a bírálóbizottság döntését. A háromtagú bizottság tagjai voltak még Mirnics Zsuzsanna újságíró és Verebes Ernõ költõ, zeneszerzõ.

A zsüri döntése szerint az évad legjobb női főszereplője G. ERDÉLYI HERMINA, a legjobb férfi főszereplője pedig PÁLFI ERVIN volt. Mindketten a Szomorú vasárnap című előadásban nyújtott alakításukért érdemelték ki az elismerést.
Az évad legjobb női epizódszerepéért járó díjat VICEI NATÁLIA vehette át, a legjobb férfi epizódszerepért járó elismerést pedig CSERNIK ÁRPÁD kapta. Mindeketten a Vízkereszt avagy bánom is én című előadás szerepeiért érdemelték ki a díjat.
A közönség szavazatai alapján az ÉVAD SZÍNÉSZE elismerését PÉTER FERENC, AZ ÉVAD SZÍNÉSZNŐJE elismerését pedig KALMÁR ZSUZSANNA érdemelte ki.
A gála végén ismertették színházunk támogatóinak nevét, amelyeknek köszönhetően 132 nyeremény talált gazdára. A nyertesek névsorát csatolt dokumentumban találhatják.
A nyáron kellemes pihenést kívánunk és várjuk Önöket a jövő évadban is!

Szabadkai Népszínház, Magyar Társulat

süti beállítások módosítása