Opera képekben

Nyári fesztiválokat bemutató mozgóképes sorozatunkat a 2008. évi, "Bartók + Szlávok" elnevezésû -javában zajló- Miskolci Nemzetközi Operafesztiválról szóló filmekkel folytatjuk, az Operaportállal együttmûködésben. A programkínálat igen széles, a Magyarországon többségében ritkán játszott szláv operák (Muszorgszkij: Borisz Godunov, Sosztakovics: Kisvárosi Lady Macbeth, Csajkovszkij: Anyegin, Janáèek: Jenufa, Smetana: Az eladott menyasszony, Rimszkij-Korszakov: Szadko, Dvoøák: Ruszalka) mellett idén is sor kerül Bartók: A kékszakállú herceg vára címû operájának elõadására is.

• BÁTORI ÉVA ÉS A JENUFA 

Interjú Bátori Éva operaénekesnővel, aki Janáček: Jenufa című operájának címszerepét énekelte az idei miskolci operafesztiválon. Részletek a Jenufából.


 

• EGY OPERAFESZTIVÁL KÉPEI 1.

Fesztiválképek. Részletek a Nyitókoncertből, a Jenufa és a Kékszakállú herceg vára című operákból. Megszólal Alexander Vedernikov karmester, Paata Burchuladze basszista, Anja Silja szoprán, Bátori Éva szoprán, Vidnyánszky Attila rendező, Dirk Schattner rendező és Bócz Sándor zenekritikus.


 


A fesztiválon fellépnek - többek között - Jevgenyij Nyesztyerenko, Paata Burchuladze, Anja Silja, Arturo Chacón-Cruz, Polgár László és Tokody Ilona operaénekesek, Kocsis Zoltán és Alekszandr Vedernikov karmesterek.

Az operák mellett balettelőadásokra is sor kerül, a Hattyúk tavát a Nagy Moszkvai Klasszikus Ballettszínház adja elő.

Vannak kamarakoncertek, bábelőadások, de a könnyebb műfaj is képviselteti magát, így láthatjuk az Adagio együttes koncertjét és a holland Epica együttes szimfonikus rock koncertjét is.

A fentieken túl számos, ún. "külső program" is zajlik: kiállítás, elméleti előadások, filmvetítés, bor- és fröccsfesztivál.

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK, INTERJÚK, INFORMÁCIÓK AZ OPERAPORTÁLON!

KATTINTSON IDE!


süti beállítások módosítása