Pályázati felhívás

A Magyarországi Német Színház pályázatot hirdet a magyarországi németek történetét feldolgozó színpadi szövegekre. Olyan mûveket várunk, amelyek felmutatják a magyarországi németek történetének legfontosabb eseményeit, és egy zenés történelmi revümûsor alapját képezhetik. A megvalósíthatóság szempontjából fontos, hogy a szöveg maximum 8-10 színésszel színpadra állítható legyen.

Célunk: a hagyományait még őrző (vagy arra még emlékező) idősebb generációk, valamint a hagyományokat már alig-alig ismerő magyarországi német fiatalság megszólítása, a magyarországi németség történelmének összefoglalása a zenés műfaj keretei közt.

Pályázati feltételek:
- A színpadi mű benyújtható német vagy magyar nyelven is
- A pályázat jeligés
- Pályázatot bárki benyújthat
- A pályázatot zárt borítékban, 3 nyomtatott példányban kérjük benyújtani (cím: Magyarországi Német Színház 7100, Szekszárd Garay tér 4. vagy 7100 Szekszárd Pf. 304 ), ugyanebbe a borítékba lezárt kisborítékban mellékelve a pályázó nevét, címét, telefonszámát és e-mail címét. A kisborítékra, valamint a színdarab minden példányára kérjük felírni a választott jeligét. A nem titkosított pályázatokat a pályázatból kizárjuk.

Pályázati határidő: 2009. január 31.

- A pályázatot a Magyarországi Német Színház művészeti tanácsa bírálja el, fellebbezés kizárva.
- A pályázatokat vissza nem küldjük.
- A nyertes pályázat jutalmazása: 250.000 Ft pénzjutalom, valamint a mű színrevitele 2009. tavaszán a Magyarországi Német Színházban.

Forrás: DBU

süti beállítások módosítása