Szerelem rapszódia

Július 6-án, vasárnap a hazai zenei élet nagyjai lépnek fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Ezen az estén a neves mûvészek Gershwin legnépszerûbb mûveit adják elõ két részben. Az elõadás nem csak a fülnek, de a szemnek is különleges élményt ígér.


Horgas Eszter, Vukán György

Ehhez a "sztár csapathoz" a Budapest Táncszínház csatlakozik, hisz az előadás nem csak a fülnek, de a szemnek is különleges élményt ígér. A zene és a tánc együttes ereje, Gershwin muzsikáján keresztül igazi csemege lesz. A nyár esti koncert Gershwin legnépszerűbb műveiből ígér felejthetetlen élményt. A kék rapszódia, az Egy amerikai Párizsban, a Summertime, a Porgy és Bess, a For you, for me, az Embraceable you, a zongoraverseny... ismerős dallamai ezen az estén egy dramatikus, szenvedélyes történetté állnak össze. A haza zenei élet legnagyobb személyiségei, most csak erre az alkalomra összeálltak, hogy Gershwin előtt tisztelegve egy parádés koncertet adjanak. Két hangszerre komponálva, két világhírű művész élő előadásában élvezhetjük Gershwin zenéjét: fuvolán Horgas Eszter, zongorán Vukán György működik közre, aki egyben a zenei anyag komponistája is. A haza zenei élet legnagyobb személyiségei, most csak erre az alkalomra összeálltak, hogy Gershwin előtt tisztelegve egy parádés koncertet adjanak. George Gershwin a zenetörténet talán legegyedülállóbb jelensége. Életműve zseniális, ő az egyetlen, akinek sikerült anyanyelvi fokon egyesíteni a fekete népzenét a komolyzenével akár szimfonikus méretekben is, operában, dalaiban és minden művében. Két hangszerre komponálva, két világhírű művész élő előadásában élvezhetjük Gershwin zenéjét: fuvolán Horgas Eszter, zongorán Vukán György működik közre, aki egyben a zenei anyag komponistája is. Vukán György a koncert anyagot Gershwin leghíresebb műveiből komponálta össze szinte egy új darabbá. Fuvolákra és zongorára. Szinte minden fontos darabja felhangzik az összeállításban. Zeneileg ősbemutatónak tekinthető. Földi Béla, aki már évekkel előtte dolgozott Vukán Györggyel együtt, elhatározta, hogy baletté formálja a zenei anyagot.
Az előadás érdekessége az, hogy a két előadóművész, akik már lassan egy évtizede álmodnak pódiumra eredeti dolgokat - élőben játsszák a művet a színpadon, egy térben a táncosokkal. Nem mindennapi élményre számíthat a hallgatóság!

 Szerelem rapszódia
Gershwin-est - két rész zenében és táncban

Közreműködők: 
Horgas Eszter - fuvolák
Vukán György - zongora
Szakcsi-Lakatos Béla - zongora
Fekete-Kovács Kornél - trombita
Hárs Viktor - basszusgitár
Kovács Tamás - ütőhangszerek
Mohai Tamás - dob és a Budapest Táncszínház

Július 6. vasárnap 20:30
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Forrás: Szabad Tér Színház

süti beállítások módosítása