Fókuszban a régió

A LabforCulture kulturális tájékozató szervezet új kezdeményezése a "Fókuszban a régió" (Region in focus) elnevezésû program, amely Nantes és Lille független kulturális szektorát kívánja bemutatni.

A Banlieues d’Europe interjúkat és cikkeket készített francia kulturális szakemberekkel, valamint képeket gyűjtött a régióból. A l’Observatoire des Politiques Culturelles azzal segítette a munkát, hogy feltérképezte a kulcsfontosságú francia kulturális intézményeket.
Nantes és Lille városa hasonló ipari múlttal rendelkezik, és az elmúlt években a két város neve szorosan összekapcsolódott a kulturális fellendüléssel. A LabforCulture bemutatja, hogy e két különböző közösség hogyan tett fontos lépéseket nagy kulturális események létrehozásában és hogyan használta ki a kulturális életben rejlő lehetőségeket. Ebből a bemutatásból az is kiderül, hogy a közel 70 művészi és kulturális rendezvény hogían segíti a régiót abban, hogy bekapcsolódjon Európa vérkeringésébe.
A LabforCulture a közeljövőben Region in focus elnevezésű rovatában Belorussziát, Moldvát és Ukrajnát, Portugáliát és Spanyolországot, Romániát és Bulgáriát, Lengyelországot, Törökországot, valamint az északi régiót, benne Dániát, Izlandot, Svédországot, Finnországot és Norvégiát kívánja bemutatni.

További információ: www.labforculture.org

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása