II. Andocsi Művészeti Napok

Második alkalommal rendezik meg augusztus 8-a és 10-e között a Somogy megyei Andocson a Mûvészeti Napokat. Az ingyenes fesztivál gerincét a színházi elõadások adják, de a kínálatban koncertek és gyerekprogramok is szerepelnek. A nyitónapon Kakasülõ címmel színházi kabaré-elõadást láthat a közönség - közölte kedden a Független Hírügynökséggel Cserje Zsuzsa, a fesztivál mûvészeti vezetõje.

A tavaly nyáron debütált Andocsi Művészeti Napok kínálatában nincsenek sem bulvár darabok, sem bóvli előadások, mondta el érdeklődésünkre Cserje Zsuzsa. A fesztivál művészeti vezetője hangsúlyozta: már az első nyáron is a minőség volt a legfontosabb szempont a program kialakításakor, és erre törekedtek idén is.

Az Andocsi Művészeti Napok színházi kabaréval indul augusztus 8-án. Az Egressy Zoltán, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Kornis Mihály, Molnár Ferenc, Vaszary János írásainak felhasználásával készült Kakasülő című darabot Cserje Zsuzsa rendezésében láthatja a közönség. A színházról szóló kabaréban többek közt Kéri Kitty, Dunai Tamás, Cs. Németh Lajos, Sztarenki Pál játszák a főbb szerepeket.

Augusztus 9-én este nézheti meg az andocsi közönség Pelsőczy Réka rendezésében az Én egy szemüveges kisfiú vagyok című darabját. Az előadást tavaly nyáron mutatták be Kapolcson, emlékeztetett Cserje Zsuzsa. A zárónapon láthatják az érdeklődők Jevgenyij Griskovec: Hogyan ettem kutyát? című monodrámáját Gál Tamás előadásában.

Forrás: FH


A fesztivál három napján koncertek, táncszínházi előadások és gyerekprogramok is várják a látogatókat. Az Andocsi Művészeti Napok minden programja ingyen látogatható.

KATTINTSON A KÉPRE A MŰSORFÜZET MEGTEKINTÉSÉHEZ
(PDF formátum)

Forrás: Andocsi Művészeti Napok

süti beállítások módosítása