Hajnaltól hajnalig

Energiát és friss zenei légkört hozott a neves zenészekbõl alakult Shannon.hu zenekar. Az "Ahogy lesz" c. album - megjelenése óta - kikerülhetetlenné vált, érzelmeket gerjeszt: a szakma és a közönség egyaránt hatása alá került a tömör, ironikus szövegeknek, a mívesen kidolgozott, dinamikus muzsikának.

És megtörtént a régen várt, régóta keresett csoda. A Shannon.hu világzenéje társra talált! A Shannon World Dance Company világtáncával karöltve szemet és szívet gyönyörködtető előadás született.
Előadás:
Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad,
2008 augusztus 09., 20 óra


 Shannon.hu zenéje: A Shannon.hu színpadi produkciójának kelta dallamok, magyar és balkáni ritmusok adják vitalitását. A hagyományos szólóhangszerek (tangóharmonika, buzuki, fuvola) pedig erőteljes, modern alapok fölött szólalnak meg. Ugyanakkor a szerzeményekben fel-felbukkannak más népek muzsikájának motívumai, klasszikus idézetek is, melyek még izgalmasabbá teszik a létrejött világzenét.
 Shannon.hu arcai: A lendületes ritmusok és az ösztönöket felkavaró alapok felelőse a basszusgitáros Sajben Gábor és a dobos Juhász Róbert; a tangóharmonikát és a buzukit Batta Gábor bűvöli virtuóz szólóival; a csapat gitárosa, énekese, és ihletett szövegírója Molnár Sándor; fuvolázik és féllábon áll a szuggesztív egyéniségű, vérbeli showman: Péter János.

 Shannon World Dance Company: a zenekar műveire építve létrehozta egyedi táncstílusát, amelyben az ír sztepp és a kalotaszegi legényes ugyanúgy jelen van, mint a modern mozgásművészet és a balett elemei. Ezzel, a világzene mellett megszületett az új műfaj: a világtánc. Amit koreográfusként és feledhetetlen színpadi jelenségként Tihanyi Andrea jegyez.

 A Shannon.hu "Ahogy lesz" c. album: énekek a szerelemről (Jöjj, jöjj varázsló), hatalomvágyó törpékről (Törpék álma), a világvándorról (Szép szavú vándor), ballada a megmaradottakról (9/11), otthonunkról (Az én városom), sörről, borról másképp (Fogy a sör; A bor, a dal, a tánc), és instrumentális művek. A korong 7. száma (A hetedik nap) különleges üzenetet hordoz: a figyelmet hivatott ráirányítani a veszélyeztetett kis kultúrákra és a kis nyelvek eltűnésének veszélyére. A “hetedik nap" szimbolikája a sokszínű nyelvi és kulturális értékek megóvásának utolsó lehetőségeit jelenti. Tizedikként egy reménykeltő, gyönyörű dallamfolyam földgolyónkról: ez a Hajnaltól hajnalig. A lemezen szerepel még egy modern, groove-os feldolgozás Loreena McKennitt "All Souls Night" c. slágeréből (Mindenszentek éjszakája).

További információ:
Péter János
Tel: +36-20-548 6912
Fax: +36-1-274 6471
info@shannon.hu

fotó: Kovács György

süti beállítások módosítása