Fixa-idea

A Természetes Vészek Kollektíva társulat bemutatja FIXA-IDEA címû Kultop-show-ját, amely egy rendhagyó köztéri elõadássorozat belsõ energiáink kreatívabb és gazdaságosabb beosztásáért.

A FIXA-IDEA olyan ártalmatlan anyagokból álló energiaital, amelyet a TERMÉSZETES VÉSZEK KOLLEKTÍVA erre a programra kever ki, dobozol és kínál fel nézőinek.
A "FIXA-IDEA" olyan ingyenes "utca-show", amely iróniával szólítja meg és hívja magához az arra járókat, formájában és tartalmában felhasználva az arcba-mászó termékajánlás letaglózó látványelemeit, felületi energiáit, és a személyes önpusztítás, a belső energiaégetés groteszk önvallomásának keverékét.
IRODALMI MOTIVÁCIÓ:
Venyegyikt Jerofejev Moszkva-Petuski
Moszkva-Petuski az "anti-életnek" megfelelően leegyszerűsített történet, amelyben benne van minden lényeges, amivel a modern kori hétköznapi valóság jellemezhető: megnyomorított sorsú emberek, alkohol, minden képzeletet felülmúló, lázálomba illő abszurditások sora, s a normális emberi létezésnek, mint elérhetetlen vágynak a megjelenése a redukált életet élő emberek tudatában.
Készíthetünk "individuális grafikonokat" arról, ki mennyit ivott a hónap egyes napjain, a kapott görbéből levonhatunk csak az adott ember jellemére érvényes következtetéseket; különbözhetünk abban is, ki mennyi sör után könnyít magán, de mégis mindannyian ugyanazt a szánalmas életet éljük:
"Mintha mi, mindannyian részegek volnánk, csak ki-ki a maga módján, egyikőnk többet ivott, a másik kevesebbet. És ez mindenkire másképp hat: az egyik a világ szemébe nevet, a másik sír a világ kebelén. Az egyik már kihányta magát, és most jól van, a másikra még csak most jött rá a hányinger."

A "FIXA-IDEA" első látásra termékbemutató, aztán furcsa, show-elemekkel dúsított, színházszerű tárgy-performansz. A nézők végül dobozos energiaitallal (FIXA-IDEA) távozhatnak, de a doboz felületén a szokványos információk helyett az előadás "üzenetét" találhatják.

FIXA-IDEA
-
Kultop-show -
IRODALMI MOTIVÁCIÓ: Venyegyikt Jerofejev  Moszkva-Petuski

A "FIXA-IDEA" alkotói:
ÁRVAI GYÖRGY
DOMBI KATALIN
IMRE ZOLTÁN
KATONA LÁSZLÓ
KÁNTOR KATALIN
SZIRTES ATTILA
SZŰCS EDIT
THURÓCZI SZABOLCS

Bemutató:
2008. 08. 17. vasárnap 15.00 és 16.00 óra
Óbudai Sziget

További előadás:
2008. 09. 21. vasárnap 14.00 és 16.40 óra
Autómentes nap, Andrássy út

Külön köszönet: Buszesz Zrt.
Támogatók: NKA, Merlin Energia

süti beállítások módosítása