Évadnyitó a MU Színházban

A MU Színház a kortárs elõadómûvészetek, zene, képzõmûvészet és irodalom befogadó színháza szeptember 4-én megkezdi 2008/2009-es - tizenhetedik - évadát. Az évadnyitó 4. Újbuda Jazz Fesztivált követõen szeptemberben további izgalmas színházi- és táncszínházi programokkal, köztük két bemutatóval várják a nézõket.

Évadnyitó programként a 4. Újbuda Jazz Fesztivál keretében a MU különleges, elsősorban improvizatív zenei, és tánc-csemegéket kínál. A kiváló hazai táncosok és muzsikusok mellett világhírű külföldi vendégművészek játszanak: korunk egyik legizgalmasabb hegedűművésze, Alexander Balanescu, a lengyel jazz egyik igazán emblematikus személyisége, az altszaxofonos Zbigniew Namyslowski, a kortárs improvizatív zene kiváló képviselője, a vajdasági brácsás, Mezei Szilárd, illetve a lengyel 100nka trió tagjai közül két kiváló fiatal jazzmuzsikus, Adam Stodolski a briliáns nagybőgős és Przemek Borowiecki az ördöngős dobos. (A jazz fesztivál három helyszínen - az A38 Hajón, a Fonóban és a MU-ban  - zajlik.)
Szeptemberben további izgalmas színházi- és táncszínházi programokkal, köztük két bemutatóval várjuk a nézőket:
Szeptember 14-én a Monori Lili és Székely B. Miklós nevével fémjelzett Szentkirályi Színházi Műhely mutat be új darabot a MU stúdiószínpadán - Puskin, Virginia Woolf, Szergej Eizenstein és Vszevolod Mejerhold írásainak felhasználásával - Poyntz Hall címmel.
Szeptember 27-én Gergye Krisztián Társulata a SZATÍR című kortárs tánc darabot mutatja be, amely a 2005-ben a Trafóban bemutatott azonos című etűd újraértelmezése és kibontása.

A Mobil Front Műhely és a DrámaMA csoport kortárs angol szerző, Martin Crimp a.N.N.a. (Attempts on Her Life) című színdarabját dolgozta fel.
Fehér Ferenc nyár elején bemutatott új koreográfiáját a Villanyszék trónusán-t játssza.
Szeptember közepén Mándy Ildikó és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat közös produkcióját a Lady Macbeth-eket adja elő Mándy Ildikó és Fenyves Márk.

Szeptember 20-án a Függetlenek Éjszakáján három produkcióra kerül sor:
21 órakor Szabad Átjárás, 22 órakor Ágens és a Természetes Vészek Kollektíva: IPSUM,  23 órakor Bodó Viktor Társulata a Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor mutatja be: Részletek a nyári álom-táborból, valamint Válogatás a táborban készült kisfilmekből
Ismét zenei program szeptember 21-én: Nikola Parov Quartet, Herczku Ágnes és a Fugato Orchestra estje.
Szeptember végén - de nem utolsó sorban - két estén a Tünet Együttes: Alibi című nagysikerű darabját láthatja a nagyérdemű.

MU Színház

süti beállítások módosítása