Színház. Kritika. Ma.

A 7. Kortárs Drámafesztivál Budapest keretében öt napos nemzetközi szemináriumot szervez Színház. Kritika. Ma. címmel magyar, illetve közép-kelet európai fiatal kritikusok, színházelmélettel is foglalkozó fiatal szakírók számára. A szemináriumot Dr. Dirk Pilz német színházi szakíró, kritikus, a Theater der Zeit (Berlin) illetve a nachtkritik.de vezetõ online színházi magazin szerzõje és szerkesztõje vezeti majd.

A szeminárium nem kritikaírást tanító, íráskészség fejlesztő kurzus, sokkal inkább a kritikus-lét alapproblémáira fókuszáló inspiráló együttgondolkodás. Nemzetközi tapasztalatcsere, amely innovatív módon ötvözi az elméletet és a gyakorlatot. A résztvevő fiatal kritikusok öt nap alatt olyan témaköröket járnak körül, mint a kritikus felelőssége, pozíciója a közönség és a színházi intézmények koordinátarendszerében, a kritikaírás etikai problémái, a kritikusképzés lehetőségei. A program két további pillérrel válik teljessé: a workshophoz azzal párhuzamosan zajló, nyilvános nemzetközi konferencia kapcsolódik. A fesztivál után a szemináriumon résztvevők írásaiból és a konferencián elhangzott előadások anyagából kétnyelvű szerkesztett kiadvány jelenik meg öt országban, melyet online kommunikációs felületen is közzé teszünk.

A szeminárium munkanyelve az angol. A workshopon való részvétel és a fesztivál előadásainak látogatása a résztvevők számára ingyenes. Szállást, útiköltséget sajnos nem tudnak biztosítani.

Jelentkezés:
A szeminárium létszáma korlátozott, így elsősorban olyan fiatal, gyakorló színikritikusok jelentkezését várják, akik legalább 2 éve publikálnak a nyomtatott vagy online sajtóban. A jelentkezés felső korhatára 35 év. A részvétel feltétele a tárgyalási szintű angol nyelvismeret.

A pályázathoz csatolandó: magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajz és motivációs levél.

A pályázatokat a info@dramafestival.hu címre várják.

Program-koordinátor: Juhász Dóra
A szeminárium időpontja: 2008. november 26-30.

A jelentkezés határideje: 2008. október 1.

A kiválasztott résztvevőket 2008. október 15-ig értesítik!

A workshop szervezői: Creativ Média Színházi Ügynökség és a SzínMűHely Alapítvány, a Kortárs Drámafesztivál Budapest rendezői

Partnerek:
Színházi Kritikusok Céhe (Magyarország), Trafó Kortárs Művészetek Háza (Magyarország), nachtkritik.de (Németország), KŘD - Konkrétne O Divadle (Szlovákia), Svět a Divadlo (Csehország), Didaskalia (Lengyelország)

Támogatók: NKA, Goethe Intézet, Európai Kulturális Alapítvány (ECF), Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF)


Kortárs Drámafesztivál Budapest
1094 Budapest, Bokréta u. 10. I./1.
Tel.: +361-786-2933
Skype: cdf_budapest
www.dramafestival.hu

süti beállítások módosítása