VIDOR Fesztivál 2008

Véget ért Nyíregyházán az idén hetedik alkalommal  megrendezésre került VIDOR Fesztivál, amely mára az egyik legnagyobb hazai összmûvészeti rendezvénnyé nõtte ki magát. A 9 nap alatt 70 helyszínen zajló, mintegy 400 program közül a fesztiválon szereplõ színházi elõadásokat több kategóriában díjjal jutalmazták. A díjazottak listája ITT látható:


A fesztivál díja
Kovács Zoltán üvegtervező
iparművész alkotása

CAPITANO-díj
A Zsűri a legbámulatraméltóbb audi-vidi-multi-médi-kompu-techno-kultu-theatro poézisnek Halász Péter szellemében rádióra-tévére-ORTT-re digitalizált opus-a létrehozásáért a Keresők rendezőjének ítéli a "Konfúzió Optima Elektronika" (confusio optima electronica) díjat. A díj birtokosa: VAJDAI VILMOS.

 
BRIGHELLA-díj
A Zsűri a holtig kitartó szerelmest a csehovian kiábrándult, akrobatikus mozgással, nem kérész életű kárászként színre álmodó művésznek ítéli a ’Halvérű poéta’-díjat. A díjazott: BÁN JÁNOS

 
DOTTORE-díj
Az ’Extra Hungariam Non Est Vita’ Bt. által megfogalmazott ’Van-e élet a Holdon?’-kérdésre adott, meggyőző és pontos választ megfogalmazó szakírónak, és az adekvát választ mind formájában, mind tartalmában meggyőző erővel színpadra állító társainak a Magyar a Holdon előadásért a ’Luna Park’-díjat adományozza. A díjazottak: TASNÁDI ISTVÁN, ÁRKOSI ÁRPÁD, CSÁKÁNYI ESZTER, MUCSI ZOLTÁN, SCHERER PÉTER és KATONA LÁSZLÓ.

COLOMBINA-díj 
A Zsűri a Wilde Oscar-díjat a Bunbury című előadásban nyújtott, egy káprázatos magyar művésznőt kiemelkedő precizitással és mély átéléssel alakító angol hölgynek, Lady MARY CSOMÓSnak - lédi méri kszomósz -ítéli. A díjat átveszi: CSOMÓS MARI.

 
ARLECCHINO-díj 
A Zsűri az Élet, mint olyan legszívszorítóbb sorsú, ugyanakkor legmulatságosabb bumfordi-balek-balkezes szomszéd- megformálójának ítéli az ’Épp Csak Benéztem’-díjat. A díjazott: RAJHONA ÁDÁM
 
 
PANTALONE-díj
A Zsűri az Olympia című előadásban az eleve kérdéses szellemi képességeket kiválóan leplező csendőr-alezredes-alakításért a ’Hapták’-díjat adományozza. A díjazott: BAKOTA ÁRPÁD.  
 
 
SMERALDINA-díj
A vendéglátó-iparban, talán egy FOGADÓban tevékenykedő, a legelviselhetetlenebb és legellenállhatatlanabb perszóna-alakításért a Zsűri a ’Femme fatale’ (fámm fátál)-díjat adományozza. A díjazott: TÓTH ILDIKÓ


• PULCINELLA-díj
Túlemancipált dominaként a Tisztújításban és réteskészítő virtuózként a Szerelmes halban egyaránt hibátlan, ám sajnálatosan csapodár hajlamú örök asszony megformálásáért a Zsűri az ’Egy férj nem férj!’-díjat adományozza. A díjazott: GYÖRGYI ANNA.

INAMORATO-díj
Zsűri Csehov nem színpadi műveinek értő és revelatív módon értelmező olvasatáért, a Szerelmes hal magas színvonalú dramaturgiai kidolgozásáért az ’Isten hozta, Anton Pavlovics!’-díjat adományozza. A díjazott: KISS CSABA.

PIERROT-díj
A Zsűri bámulatos, égigérő egyedeket előállító kertészeti munkájáért és minden gyermeket s felnőttet elbűvölő mesejátszó-mesemondó varázslatáért a MÁRKUSZÍNHÁZnak ítéli az Égigérő fa című előadásukért  az ’Utcai Arborétum’-díjat.

HYPPOLIT-díj
a legjobb filmvígjátéknak.
A filmes zsűri döntése alapján a PÁNIK című film kapja.
Rendező: Till Attila

süti beállítások módosítása