Valami tegnap...

A marosvásárhelyi Színházmûvészeti Egyetem két frissen végzett diákja, Fekete Krisztina-Irma és Nagy Antal vizsgaprodukciójával lépett fel több erdélyi városban és Budapesten. Oravecz Imre 1972. szeptember címû prózaverse alapján készült Valami tegnap, mely mintha ma lenne címû elõadásukat szeptember 6-1O. között a szatmári, budapesti, nagyváradi és csíki közönséghez vitték el. Az utolsó elõadás a Csíki Játékszín Kamaratermében látható 10-én, 18 és 20 órától.

 

 

 

Egy szerelem története. Több szerelem története. Emlékfoszlányok sora, melyet csupán a befogadói képzelet gyúrhat össze történetté. Tehát nem is történet, inkább csak furcsa emlékezés. Társas és nyilvános emlékezés.
A színház segítségével, mesterségesen, létrehozott találkozás két egykori szerető között. Az életben kegyetlenségnek neveznénk, noha talán mindannyian vágyunk arra, hogy az egykori kedvessel cenzúrázatlan őszinteséggel beszéljünk. Valahogy így:
"- Futó kalandnak ígérkezett mindkettőnk részéről...
- ...vagy még annak sem, annyira rögtönzött volt és esetleges, ismertük és tiszteltük egymást régről és nem tartottunk igényt félreérthető szolgálatokra...
-... aztán egyszer összefutottunk, éppen nem volt senkim, és éppen neked sem volt senkid, nem mondtuk ki, de egyre gondoltunk, annyi évi ismeretség után tegyünk egymásnak szívességet, és legyünk egymásnak valakije, és tettünk és lettünk." (Oravecz Imre)

-----------------

VALAMI TEGNAP, MELY MINTHA MA LENNE
Szereplők: Fekete Krisztina-Irma, Nagy Antal (Marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetem frissen végzett diákjai)
Dramaturgia: Fekete Krisztina-Irma, Nagy Antal, Tompa Klára
Rendezte: Fekete Krisztina, Nagy Antal, Tompa Klára
Szaktanár: Papp Éva
Mozgás: Liviu Matei
Osztályvezető: Kovács Levente

Forrás: Marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetem

süti beállítások módosítása