KoMa évadkezdés

Négy új magyar dráma bemutatóját is tervezi idén a KoMa, a kortárs magyar szövegekre specializálódott, fiatalokból álló társulat. Jelinek Erzsébet, Lass Bea, Polgár Péter és Zrinyi Gál Vince mellett idén hat új fiatal színésszel, Guary Alexandrával, Jaskó Bálinttal, Kroó Balázzsal, Lõrincz Sándorral, Várkonyi Eszterrel és Vesztl Zsófival egészül ki a csapat.

A KoMa a POSZT-on és a Volt Fesztiválon díjat nyert Plazma című előadás után a 2008-2009-es évadban is az új formák keresésére helyezi a hangsúlyt. Bár még csak a munkacíme van meg, de a próbái már folynak a november elején bemutatandó, a társulat által írt és improvizált Strange-nek. Mikó Csaba Idilljének január közepén, míg a volt Krétakörös színészekkel együttműködve a Tasnádi István által írt és rendezett Phaidrának január végén lesz a premierje. Tavasszal a társulat l
eköltözik Nyíregyházára, ahol a Móricz Zsigmond Színházzal közösen viszik színpadra Varró Dániel és Szabó Borbála új mesedarabját, a Líra és Epikát, Göttinger Pál rendezésében.
A tavalyihoz hasonlóan idén is lesznek felolvasószínházak, gimnáziumi előadások és beszélgetések, valamint nyár elején egy nagyszabású összművészeti előadás: a Podmaniczky Szilárd Szép Magyar Szótárából létrehozott performance-ban a KoMa képzőművészekkel, zenészekkel és táncosokkal közösen feszegeti majd a színház, mint műfaj határait.

Forrás: KoMa Társulat

süti beállítások módosítása