Mladen Materic

A magyarkanizsai Nagy József Regionális Kreatív Mûhely szervezésében Mladen Materic, a Toulouse-i Théâtre Tattoo színház alapítója és rendezõje tart tanfolyamot színészek és táncosok részére.


Jelenet Mladen Materic La Cuisine című rendezéséből
Fotó: Robbie Jack

Téma: A színészi eszközök felfedezése
Időpont: 2008. október 6-11. (a kurzus a résztvevők bemutató előadásával zárul)
Helyszín: Nagy József Regionális Kreatív Műhely, Magyarkanizsa, Szerbia
Munkanyelv: angol
Részvételi díj: nincs - szállás biztosítva
Jelentkezés / infó: angol és magyar/szerb nyelvű önéletrajzzal  - franciagyula@gmail.com
Jelentkezési határidő: 2008.09.22.


Munkaterv
Ez a "kutatás" az erő, az idő és a tér - melyek számunkra az alapvető játék eszközei - aspektusaival foglalkozik (a drámai akció, a szereplő, a többiekkel való kapcsolat nem csupán az erő különleges megnyilvánulásai időben és térben).
A felfedezés e folyamatán belül a fejlődés a tapasztalatok egyfajta sorozataként valósul meg, amelyek a szempontok/témák észleléséből adódnak, az érzés segítségével elérve a kreatív alkalmazásig. Ennek a felfedezésnek alapvető módja a mozgás. Az egyes kutatások eredménye pedig az apró ritmikai vagy táncegységeken keresztül válik láthatóvá.
A kutatás minden fázisában a partnerrel való kapcsolat (partneariat) egyedi jelleggel ellátott, akárcsak a játék alapvető aspektusa. A 'partneriátus', a partnerrel való kapcsolat fogalma alatt a színészek közötti, az erő, az idő és a tér minden szintjén történő kölcsönhatás értendő. Ugyanakkor ez  magában foglalja az energia, az időtartam és a színpadi tér minden egyéb manifesztációjával való együttműködést is.
E kutatás végső témája az AKCIÓ/KONFLIKTUS - olyan különleges modellek, amelyek meghatározzák a drámai formát és megkülönböztetik azt az egyéb színpadi formáktól.

 

süti beállítások módosítása