Jelenlét

A Kerekasztal meghívására ismét Magyarországra látogat egy ismert brit munkatársunk. Szívesen látjuk az érdeklõdõket az általa vezetett nyilvános tréningen, ami az iskolákban és a színházi nevelés területén dolgozó drámatanárok számára egyaránt hasznos lehet.

A jó drámák saját értékrendünk vizsgálatára késztetnek minket, hiszen általában az igazságosság kérdéskörét járják körbe.
De miként használhatjuk a tanári szerepbelépést annak érdekében, hogy a fiatalok az őket körülvevő világ értékrendjét tehessék próbára, új ismereteket szerezve önmagukról és a világról?
 
Ehhez cselekvő képzelet kell, hiszen amikor a tanár szerepbe lép nem pusztán egy konvenciót alkalmaz, hanem maga is ott van, a helyzet jelenében, a mintha játékban. Csak úgy érthetünk meg valódi emberi alapvetéseket a játékunk során, ha "színészi játék" helyett létezünk, cselekszünk a drámamunka során.
Edward Bond színtér fogalmának segítségével olyan játékokat hozhatunk létre, amelyben magunkat is meglephetjük, és megélt tudást szerezhetünk azokról a dolgokról, amelyek általában rejtve maradnak szemünk elől, a világot uraló ideológiák leple alatt. 

Chris Cooper, az angliai Big Brum TIE társulat művészeti vezetője két évtizedes színész-drámatanári múlttal rendelkezik. Rendezői és drámatanári munkássága mellett rendszeresen ír darabokat fiataloknak és felnőtteknek játszó színházaknak.

A műhelymunka angol nyelven, magyar tolmácsolással valósul meg.
 
Tervezett létszám: 30 fő.

---------------------
Jelenlét
Műhelymunka a tanári szerepbelépésről
Chris Cooper
(Big Brum TIE, Birmingham)

Október 18. szombat, 15-19 óráig
Marczibányi Téri Művelődési Központ
1025 Budapest, Marczibányi tér 5/a

A Kerekasztal társulata

süti beállítások módosítása