eu_3.Harminc éves a Kaaitheater

A brüsszeli Kaaitheater nemrég ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját. Harminc éve vezetõ helyet foglal el a mûvészeti életben.
A Kaaitheater törekvése ebben az évadban az, hogy az elõadók saját alkotói nyelvükön szólaltassák meg korunk fõbb problémáit.

Az osztrák-francia társulat, a Superamas Empire című darabja egyéni hangnemben, globális szinten tárja fel a hatalmi rendszerek közötti összefüggéseket. A rendező, az argentin Rodrigo Garcia, keményen bírálja a fogyasztói társadalom túlkapásait. A Keeping Still Anne Teresa De Keersmaeker állásfoglalása az ökológiai krízisben; Kris Verdonck ENDje civilizációnk végjátékának lehetséges állomásait vázolja fel. Guy Cassiers triptichonja a művészet, politika és hatalom ellentmondásos kapcsolatára hívja fel a figyelmet, míg a brazil Ricky Seabra Airplanes and Skyscrapers című alkotása az emlékezetes  9/11 felé kalandozik el.  Emellett a Kaaitheater 2009. januárjában egy hetes workshopot rendez művészek és tudósok részvételével, melynek témája az éghajlatváltozás. 


Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása