Koncz Zsuzsa fotókiállítása

A 3. Bárka Fesztivál keretében kerül sor november 4-én, 16.30 -kor a jubiláló Színház folyóirat ünnepi számának lapbemutatójára, valamint új honlapjának ismertetésére. A bemutatót beszélgetés követi, amelyen részt vesznek a lap szerkesztõi, többek között Koncz Zsuzsa is, aki 1999 óta képszerkeszti a szakmai folyóiratot. A számos szakmai díjjal elismert fotográfusnak az évforduló alkalmából a lapbemutatót követõen fotókiállítása nyílik a Kávézóban, amely a Fesztivál ideje alatt tekinthetõ meg.

Középiskolás koromban határoztam el, hogy fotóriporter leszek, ehhez Escher Károly akkoriban megjelent könyve, a Riportfényképezés adta az ötletet. Később, első személyes találkozásunk után, az idős mester haláláig tartó szakmai barátságába fogadott. 1963-ban egy kulturális hetilap, a Film Színház Muzsika fotóriporter munkatársa lettem. Fényképeztem színházi próbákon, filmforgatásokon, riportokat készítettem, portréztam a kor jelentős művészeit. Megörökítettem lányom születését. Ezekben az években kezdtem dolgozni a Színház című folyóiratnak. 1999 óta vagyok a képszerkesztője. A kilencvenes években több dokumentarista riportot készítettem: hajléktalanokról, barlangban
lakó cigányokról, vak gyerekekről stb. Táncot az utóbbi tíz évben fényképezek.
1979-ben rendeztem első önálló kiállításomat, amelyet azóta több, mint tizenöt követetett. Hazai és külföldi pályázatokon több díjat is nyertem.

Első könyvem 2000-ben jelent meg a Fényképtár sorozatban.

Balogh Rudolf díj - 2001
Hungart alkotói ösztöndíj - 2005
NKA alkotói ösztöndíj - 2008
A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje - 2008

Koncz Zsuzsa
Forrás: Bárka Színház

Kapcsolódó cikk:
- MEGÚJULT A SZINHAZ.NET - KOLTAI TAMÁS ROVATINDÍTÓJA

süti beállítások módosítása