Radnóti két bőröndben

Rendhagyó irodalomórára invitáljuk a pedagógusokat, oktatókat és diákjaikat: Különleges élményben lehet részük azoknak a látogatóknak, akik november 14-én este ellátogatnak a VAM Design Centerbe, hiszen nem csupán hallhatják a fiatalon elhunyt költõóriás örökbecsû költeményeit - és ezen keresztül életútját is - versszínházas formában Turek Miklós elõadásában, hanem Nágel Kornél fiatal képzõmûvész színes grafikai nyomatait és fametszeteit is láthatják.


Turek Miklós

Vers, színház, kiállítás ez egyben, láthatunk, hallhatunk és befogadhatunk: a televízióból csak "Zoltánként", -egy bank reklámarcaként- ismert Turek Miklós most igazi színésznagyságokat megszégyenítő kifinomultsággal vezeti be a költészet szerelmeseit Radnóti életébe, amelyet Nágel Kornél képzőművész, Bori notesz ihlette alkotásai egészítenek ki.

Vizuális művészet, teátrum és poétika egyesül ebben a rendhagyó kísérletben, amely azoknak is különleges élményeket tartogat, akik eddig meggyőződéses "költészetundorral" utasítottak el minden hasonló próbálkozást. A versszínház és képzőművészet eme találkozásának nem titkolt célja: testközelbe hozni a tankönyvízűvé vált költőinket, megmutatni, mennyire más is a vers, ha hangzik, ha elhangzik, sőt, ha látvány is kapcsolódik hozzá. A versszínház egyik kulcsszava - a számos művészeti forma ellenére - az egyszerűség, hiszen nem gigantikus kelléktárral és pazar díszletekkel tereli el a nézők-hallgatók figyelmét, hanem valóban, két bőröndbe belefér mindaz, amivel a művészek érkeznek: feltűnik egy-egy zakó, néhol egy növény, talán pár kötet, akad szemüveg is és boros flaska, ha a helyzet úgy kívánja. Egyszerűség és mívesség minden szinten - játszani, érezni, hallgatni-hallani és persze látni tanít a versszínház.


Radnóti Miklós

Az esten többek között elhangzik: 1-7. Ecloga, Járkálj csak halálraítélt, Tétova óda, Két karodban, Erőltetett menet, Razglednicák.

A versszínházi este Radnóti Miklóssal, Turek Mikóssal és Nágel Kornéllal november 14-én este 19 órától várja a látogatókat a VAM Design Centerben , a király utca 26 szám alatt, további információk a www.vamdesign.hu oldalon.

Várjuk iskolai csoportok előzetes bejelentkezését a Radnóti versszínházra. A tíz fő feletti csoportok jelentkezése esetén csoportos kedvezményt biztosítunk, amely 1800 Ft személyenként, s tíz fő után egy kísérő ingyenesen léphet be.

Forrás: VAM Design Center


NYERJEN JEGYET AZ ELŐADÁSRA!
A RÉSZLETEKÉRT KATTINTSON IDE >>>

 

süti beállítások módosítása