3NőVér

A Magyar Mozdulatmûvészeti Társulat 2008. november 29. és 30.-i 3 NõVér címû premierjének témája a nõi lét kérdéseit feszegeti Csehov szemüvegén keresztül. Nem a dráma történetét meséli el, hanem annak hangulatából inspirálódik.

A Magyar Mozdulatművészeti Társulat jelenleg egyedülálló képviselője a száz éves magyar tradíciójú mozdulatművészetnek.

Az idén tíz éves társulat küldetése és fő célja, hogy a mozdulatművészet újra köz-és elismert legyen Magyarországon mind a szakemberek, mind a közönség körében. Ezért rekonstrukciós darabjaival a hagyomány előtt tiszteleg, kortárs bemutatóival pedig új utakat és lehetőségeket kutat a műfaj számára, megőrizve annak gyökereiből táplálkozó értékeit. Új formanyelv megteremtésén fáradozik elsősorban a kortárs impulzusok hatására.

A Magyar Mozdulatművészeti Társulat "3NőVér" című új darabja, Pálosi István - vezető koreográfus - a kortárs mozdulatművészet kifejező eszközeinek felfedezésére törekvő alkotó munkájának következő fontos állomása a "Bóják" (2006) és "Tükörfényben" (2008) után.


Pálosi István

Magyar Mozdulatművészeti Társulat:
"3 NőVér"

Zene: 3.14
Fény: Payer Ferenc
Látvány: F.O.M.
Fotó: Dusa Gábor
Szereplők: Buday Melinda, Szántó Dóra Viola, Vass Andrea

Rendező, Koreográfus: Pálosi István

Előadás időpontok:
2008. november 29. 20 óra
2008. november 30. 20 óra

Helyszín:
 MU Színház
(1117 Budapest, Kőrösy J. u. 17.)

"Nem olyannak kell ábrázolni az életet, amilyen, nem is olyannak, milyennek lenni kellene, hanem olyannak, ahogy álmainkban megjelenik." (Csehov)

"A nő átmeneti lény az ember és az angyal között." (Balzac)

Forrás: MU Színház

süti beállítások módosítása