Kőfal - Pálya II.

Az Új Színház a 2008-2009-es évad második felére ismét meghirdeti Kõfal - Pálya II. pályázatát. A pályázat célja: az Új Színház profilját meghatározó nyitottság jegyében bemutatkozási és játszási lehetõséget biztosítani független - a kõszínházi struktúrán kívül maradó - színházi alkotóknak, csoportoknak.

Pályázni - kizárólag új produkciók létrehozásával - két témában lehet:

1. Olyan - gyermekeknek készülő - előadással, amely tematikájában, formanyelvében és gondolkodásában a 6-10 vagy/és a 10-14 vagy/és a  14-18 éves éves korosztályt szólítja meg. Az előadás keltse fel a fiatalok figyelmét a színház iránt, ébresszen gondolatokat, készítse fel őket jövőbeni színházi élményeikre.

2. Olyan előadással, amely napjaink közéleti-társadalmi kérdéseit feszegeti, a mai magyar valóság problémáival szembesít, elgondolkodtat, állásfoglalásra késztet. Az előadás formanyelve szabad, lehet szöveges vagy szöveg nélküli. Műfaji korlátozás nincs.

Pályázati föltételek:

1. Csak olyan előadással lehet pályázni, amit eddig még máshol nem mutattak be és kifejezetten az Új Színház Stúdiószínpadára készül. Előnyt jelenthet - de nem kötelező föltétel - ha az Új Színház művészei is közreműködnek a produkcióban.
2. Csak független társulatok pályázhatnak, azok, akik nem állandó (önkormányzati vagy egyéb) költségvetésből gazdálkodnak.
3. A nyertes pályázat(ok) előadása csak a  kötelező egyeztetések (technika, infrastruktúra, jogdíjak, szponzorok stb.) után valósulhat meg.
4. Egy csapat/személy csak egy pályázatot nyújthat be.

Az Új Színház a következőket biztosítja a nyertesnek:

- az előadás helyszíni adaptációjára, vagy megvalósítására korlátozott számú - és a színház munkarendjébe illeszkedő -  próbalehetőség a Stúdiószínpadon (próbadíj nincs) 
- a helyszíni próbákra és az előadás(ok)ra  kiegészítő műszaki személyzet
- a produkció technikai igényeinek ismeretében - a színház tárolókapacitásának függvényében - a díszletek, kellékek, jelmezek tárolása és őrzése
- a nyertes produkció(k) legalább 3 alkalommal történő előadása a Stúdiószínpadon a színház saját produkcióinak játszási tervéhez illeszkedően. (A továbbjátszás a produkció nézettségének, szakmai és közönség sikerének függvénye és további egyeztető tárgyalások kérdése)
- az előadások nézettségének - és a később megállapításra kerülő jegyárának - függvényében fellépti díj a produkcióban részt vevőknek (egyedi megállapodás)
- a fentieken kívül a produkció korlátozott pénzügyi támogatása a színház aktuális pénzügyi helyzetének megfelelően (egyedi megállapodás)
- promóció a színház havi műsorfüzetében, honlapján és más reklámfelületein

A nyertes pályázatot (pályázatokat) az Új Színház  saját produkciójának tekinti, és a nyertessel egyeztetve - lehetőség szerint még a 2008-2009-es évad második felében, de legkésőbb a 2009-2010-es évadban bemutatja azt.

A pályázat beadási határideje: 2008. december 31.

Pályázni kizárólag elektronikus formában lehet az Új Színház honlapján megtalálható adatlap kitöltésével. Cím:  kofalpalya@ujszinhaz.hu


A pályázatokat az Új Színház által fölkért kuratórium bírálja el, melynek külső és Új színházi tagjai is vannak.

A kuratóriumnak nem feladata a pályázatok nyilvános, vagy személyre szóló értékelése. Amennyiben a grémium mégis igényelné, úgy az Új Színház biztosítja azt.

Budapest, 2008. november 24.

Márta István
igazgató , Új Színház
 

A zsüri tagjai:

Zsürielnök: Márta István igazgató

Lőkös Ildikó dramaturg (Új Színház)
Magács László (Merlin)
Novák János (Kolibri)
Szűcs Katalin Ágnes (Criticai Lapok)
Takács Katalin színművész (Új Színház)

 


A tavalyi Kőfal-Pálya nyertese A Grönholm-módszer

Forrás: Új Színház

süti beállítások módosítása