Furcsa pár (női változat)

A Furcsa pár negyven éve töretlen sikerének titka a szerzõ, Neil Simon egyszerûségében is zseniális alapötletének köszönhetõ. A szerzõ eredeti mûvét húsz évvel az õsbemutató után átdolgozta: így született meg a Furcsa pár nõi változata, amely briliáns szellemességével és mindannyiunk számára ismerõs, bohózatba illõ konfliktusaival méltó párja az eredeti verziónak. A Furcsa pár fergeteges, ma már klasszikusnak számító komédia - igazi jutalomjátékot kínál a színészeknek.


Nyertes Zsuzsa, Borbás Gabi


A darab női változatának főszereplői az idén 50 éves Nyertes Zsuzsa, és Borbás Gabi. Nemcsak a központi szereplők neme cserélődött meg a női verzióban, hanem az egész közeg is: egy rendszeresen összejáró baráti társaság életébe nyerhetünk bepillantást. A barátnőket Balogh Anna, Cseke Katinka, Kovács Vanda és Szabó Éva alakítja.
Mindössze két férfiszerep van, ám a Székhelyi József és Papp János által játszott bohóc-páros mulatságossága maradandó élmény a nézők számára. Az előadás rendezője Puskás Tamás.
A Furcsa pár meséje mindenkinek tanulságos: férfiaknak és nőknek, időseknek és fiataloknak, magányosoknak és családosoknak, tisztaságmániásoknak és trehányoknak, optimistáknak és pesszimistáknak, szerelmeseknek, féltékenyeknek, szóval boldog - boldogtalannak.


Nyertes Zsuzsa

Szinte egyedülálló, hogy egy színész kikerülve a Színművészeti Főiskoláról, ahhoz a színházhoz szerződik, melyhez még évtizedekkel később is hűséggel kötődik. Az igazgató- és arculatváltás ellenére Nyertes Zsuzsa ma is a Centrál Színház (volt Vidám Színpad) tagja. Ráadásul idén 50 éves. A Centrál Színház igazi jutalomjátékkal, a Neil Simon: Furcsa pár női változatának főszerepével kedveskedik Nyertes Zsuzsának a dupla évforduló kapcsán (huszonöt év a pályán, és a kerek születésnap).
Borbás Gabi univerzális színésznő, korát meghazudtoló életenergiájának, virtuóz mozgáskultúrájának köszönhetően képes kinyújtani szerepköre határait.
Fajsúlyos és könnyed előadásokban egyaránt emlékezetes alakításokkal szolgál, a nézők és a rendezők mégis leginkább ellenállhatatlan komikaként kedvelik.
Bár Balogh Anna neve még sokak számára nem cseng ismerősen, rajongótábora példátlanul lelkes és aktív, elég csak rákeresni a színházi honlapok fórumain.
Nem véletlen, hiszen Anna bájos kisugárzása, lehengerlő tehetsége és groteszk humora arra predesztinálja, hogy a hazai musical új generációjának sztárja legyen.

Neil Simon:
Furcsa pár (női változat)
fordította: Révész Mária
 
  Olive Madison: Borbás Gabi
Florance Unger: Nyertes Zsuzsa
Renee: Kovács Vanda
Sylvie: Balogh Anna
Vera: Szabó Éva
Mickey: Cseke Katinka
Manolo Costazuela: Székhelyi József
Jesus Costazuela: Papp János
   
Díszlet: Horesnyi Balázs
Jelmez: Rátkai Erzsébet
Dramaturg: Baráthy György
Rendező munkatársa: Vándor Veronika

Rendező: Puskás Tamás

Bemutató: 2008. december 12.

1065 Budapest, Révay u. 18.
postacím: 1365 Budapest 5, Pf. 82.
tel: 301-2064, fax: 301-2062, e-mail: info@centralszinhaz.hu

Forrás: Centrál Színház

süti beállítások módosítása