"Év mecénása" díj

A Magyar Fesztivál Szövetség által alapított, s ez évben elõször kiosztásra került "Év mecénása" díjat a VIDOR Fesztivál támogatásáért az EMFESZ Kft. (Elsõ Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft.) nyerte. A díjátadásra december 4-én a pécsi kulturális központban a Magyar Fesztiválszövetség éves közgyûlésén került sor.

Részlet az indoklásból: 

"A magyarországi földgáz kereskedelem egyik meghatározó jelentőségű szereplőjeként számon tartott cégóriás, amely az 50 legnagyobb forgalmú hazai vállalat egyike, igen jelentős, a rendezvény költségvetésének közel egyötödét kitevő támogatást nyújtott a VIDOR Fesztivál 2008-as megrendezéséhez. Egy olyan esemény mellé állt az EMFESZ, ahol a megrendezésre kerülő 400 program mintegy 90%-át ingyen látogathatja bárki, aki kíváncsi az igényes, magas minőségű kulturális programokra. Ennek a támogatásnak köszönhetően közel 140 ezer ember élvezhette a sokszínű, s máshol csak borsos jegyárak mellett megtekinthető produkciókat. A rendkívül jelentős összegű s szándékaik szerint hosszú távú támogatásért cserébe az EMFESZ megelégedett a Fesztivál által felajánlott megjelenési lehetőségekkel, nem kívánt "rátelepedni" az eseményre, nagyvonalú és ízléses részvétele igazi társadalmi felelősségtudatról s a jövőt szem előtt tartó európai gondolkodásról tanúskodott."

Kultúra támogató tevékenységéért a Magyar Fesztivál Szövetség díjazta még Pécs Város Önkormányzatát, a Borsodi Sörgyár Zrt-t, a Magyar Televízíó Zrt-t, a szombathelyi Tiszta Formák alapítványt és Kálmánné Dóró Olga szegedi vállalkozót.

Forrás: Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza

süti beállítások módosítása