Igazgatóválasztások Budapesten

Ezen a héten dönt a fõvárosi önkormányzat kulturális bizottsága három színház vezetõjérõl. A Vígszínháznak biztosan új igazgatója lesz 2014. januárjáig Eszenyi Enikõ személyében - tudta meg az MTI szombaton fõvárosi képviselõktõl, akik megkapták a bizottsági döntési javaslatokat. Tájékoztatásuk szerint a Vígszínház jelenlegi igazgatója, Marton László - akinek megbízatása január végén jár le - jelezte, hogy nem indul újból a tisztségért. A pályázatra egyedül Eszenyi Enikõ színész-rendezõ jelentkezett, s a bírálóbizottság egyhangúlag támogatja kinevezését.


Eszenyi Enikő

Az Operettszínház főigazgatójának, Kerényi Miklós Gábornak is január végén jár le a vezetői megbízatása. A posztra rajta kívül Hidvégi Miklós színész, a Zenés Színházunkért Művészetpártoló Alapítvány vezetője pályázott. A bírálóbizottság egyhangúlag a jelenlegi direktor 2014. januárjáig történő kinevezését javasolta a döntéshozóknak.


Kerényi Miklós Gábor

A Thália Színház Kht. élére ismét pályázott Megyeri László, a jelenlegi igazgató, akinek megbízatása januárban jár le. A bírálóbizottság döntő többsége a posztra aspiráló másik jelölt, Kolosi Tamásné kinevezését javasolja. Ha a kulturális bizottság mellette dönt, akkor egyidejűleg két kulturális intézményt igazgatna, mivel a Budapesti Fesztiválközpont Kht. élén betöltött vezetői pozícióját is megtartaná.

A Vígszínház és az Operettszínház új vezetője az eddigi direktor 560 ezer, illetve 556 ezer forintos bérét kapná. A Thália Kht. új igazgatója is a jelenlegi vezető 564 ezer forintos havi fizetését kapná, s emellett az egy évre vetített személyi alapbére 100 százalékának megfelelő prémiumra is jogosult lenne.

Forrás: Hírszerző/MTI

süti beállítások módosítása