A látogató

A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes mozgásszínházi mûhelye, az M Stúdió vendégszerepel Nagyváradon december 15-én, hétfõn 19 órától a  filharmónia koncerttermében.

A látogató című mozgásszínházi előadás alapötletét Lengyel Menyhért A csodálatos Mandarin című klasszikus műve ihlette. A rendező a történetet csak ürügyként, kiindulópontként használja saját színházi világa megjelenítésére. Így a történet illetve a látogató érkezése egy újabb megvilágításba helyeződik.

A látogató Gyöngyösi Tamás második mozgásszínházi rendezése az M Stúdió színészeivel. Ez egy újabb kísérlet a mozgásszínházi nyelvezet lehetőségeinek keresgélésére. A kortárs zene az előadás fontos szereplője, akárcsak a csend. Nyelvezetét tekintve mozgásszínházi játék - az akrobatika, különböző táncstílusok, kontakt-technika egyedi keveredéséből alakul ki.

A női illetve férfias témák váltakozása mindig feszültséget kelt. A szerelem - agresszivitás állandó kölcsönhatása olyan világ kitárulkozását idézi, melyben az ellentétek a játék fő mozgatórugói. Az előadás kulcsa a jelrendszer-halmozásban, illetve önnön jelentésének újrafogalmazásában áll. Ilyen körülmények közt egy tárgy életre keltése - a csoda, az élettelen pillanatnyi megelevenedése.

Szereplők : Bajkó László / Varga Balázs Gábor m.v. , Dávid Attila Péter, Fehérvári Péter, Nagy Eszter, Nagy Attila, Polgár Emília, Szekrényes László

RENDEZŐ-KOREOGRÁFUS : GYÖNGYÖSI TAMÁS

Jegyek elővételben a Nagyváradi Állami Színház pénztáránál igényelhetők, illetve a helyszínen,  előadás kezdés előtt egy órával vásárolhatók 10 (teljes ár), illetve 5 (kedvezményes) lejért.


Forrás: Szigligeti Társulat Nagyvárad

süti beállítások módosítása