Jótékonysági est

Ifj. Nagy Zoltán, Kossuth-díjas balettmûvészünk, a magyar táncmûvészet egyik meghatározó személyisége 2008 márciusában hunyt el. 42 évet élt.
Ifj. Nagy Zoltán 1985-tõl volt tagja a Magyar Állami Operaház balettegyüttesének; 1987-ben már magántáncos, 1995-tõl vezetõ szólista.


Popova Aleszja és ifj. Nagy Zoltán a Hacsaturján-Seregi: Spartacus c. előadásban
Fotó: Mezey Béla

Bensőséges átéléssel, és magas technikai színvonalon táncolta el a romantikus, klasszikus és modern balettirodalom legjelentősebb férfi főszerepeit. Diótörő herceg, Mandarin, Rómeó, Albert, Oberon, Anyegin, Spartacus, Vronszkij és Butler - és még megannyi szerep, amelyben ifj. Nagy Zoltán maradandó és kimagasló művészi alakítást nyújtott.
Halálával súlyos veszteség érte a magyar táncművészetet és a közönséget. Tehetsége és tudása pótolhatatlan a magyar balett- és táncművészeti életben. Hiányát azonban nem csak a táncszakma szenvedi: halálával felesége és két gyermeke maradt magára.
Sárközi Gyula, a Madách Musical Tánciskola művészeti vezetője, a KFKI Kamarabalett és a Madách Színház most jótékonysági estet szervez ifj. Nagy Zoltán családjának megsegítésére.

Az előadás a Thália Színházban lesz 2008. december 27-én, este 8 órától a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei, a Magyar Állami Operaház művészei, és neves színészek közreműködésével. Fellép többek közt: Apáti Bence, Bacskai Ildikó, Bajári Levente, Csutka István, Gallusz Nikolett, Gálvölgyi János, Hirtling István, Ladinek Judit, Mahó Andrea, Malek Andrea, Oláh Zoltán, Polyák Lilla, Sasvári Sándor, Serbán Attila, Volf Katalin és Zséda.

Jegyek a Thália Színház jegypénztárában és szervezési osztályán kaphatók.
 

süti beállítások módosítása