Géczi Zoltán: Átégetve

Egyformának kell lennünk! Ha mindenki hasonmása a másiknak, akkor mindenki boldog, megelégedett, akkor nincs többé akitõl félni kell, vagy akihez a másikat mérni lehet. Fõ a jókedély!

Adjunk az embereknek "Ki mit tud?" vetélkedőket, amelyeket az nyer meg, aki a legtöbb slágerszövegre emlékszik. Tömjük tele az agyukat érdektelen adatokkal! Akkor majd gondolkodó lénynek álmodják magukat, azt hiszik , messzire jutnak a tudományukkal, holott meg se tudnak vele moccanni. De boldogabbak annál, mint aki a világmindenséget méregeti, és egyetlen képletben akarja sűríteni, aminek az ára az embertelen egyedüllét. A pokolba az egésszel! Valóságshow-kat és mentalistákat nekünk, nemiséget és heroint. Fő a vidámság! Mi vagyunk a boldogság őrei, maga meg én és a többiek.

Géczi Zoltán: Átégetve
Színházi performansz, Ray Bradbury Fahrenheit 451 című regénye nyomán

Közreműködők:
Lengyel Tamás, Tóth Orsi, Menszátor Héresz Attila, Szakáll László, Ölveti Mátyás, Szabó Székely Ármin, Dömötör András

Rendező: Géczi Zoltán

Előadás időpont: 2008. december 31. du. 4 óra 51 perc
Helyszín: Akku VII. Budapest, Kazinczy u. 21.

Az AKKU részt vesz különböző kulturális projektekben. Akkumulálni, támogatni szeretne olyan civil kezdeményezéseket, melyeket szellemiségükben, tevékenységükben közelállónak érez magához. A helyi adottságokat, a Budapesten belüli, különleges elhelyezkedését figyelembe véve az egykori úgynevezett zsidónegyed, az Erzsébetváros és természetesen Budapest kulturális szervezőjévé kíván válni.
Az AKKU nyitott, újdonságokat kereső helyként nem akar elzárkózni a hagyományok őrzésétől, de szeretné azokat átélhetővé és valóban ismertté tenni.

Az épület története:
Az Elektrotechnikai Múzeum udvarán található az egykori, 1893-ban épített áramátalakító állomás gépcsarnoka. Fél évszázadon keresztül innen látták el egyenárammal a Belvárost. A 60-as évek elején megszűnt az áramátalakító üzeme és 2004-ig az ELMŰ Rt. Mérőosztályának adott helyet.
Helyszín: Akku VII. Budapest, Kazinczy u. 21.

Koncertek januárban az AKKU-ban


• Január 8. - Lower House Club - Szendőfi Balázs Jazz Klubja
Jazz-duó. A műfaj: kortárs "kamara-jazz" rendhagyó felállásban. Ennek a rendhagyó duónak az ötlete 2006-ban fogant meg bennem, amikor megláttam és meghallottam Bizják Gábort kürtölni a Boragóban. Elhívtam őt egy kísérleti stúdiózásra, melyhez írtam egy számot kifejezetten akusztikus basszusgitárra és vadászkürtre (Bittern's Breakfast, azaz A bölömbika reggelije címmel). A felvétel remekül sikerült, nem sokkal utána úgy döntöttem, hogy ezt a duózást tovább kell folytatni. Nagy öröm számomra olyan profi és olyan laza kürtössel zenélni, mint Gábor. Később a zenekar tagsága kiegészült Zámbó Tamás gitárossal, akivel sokáig zenéltem együtt saját triójában. (Szendőfi Balázs)
 
Bizják Gábor - vadászkürt
Zámbó Tamás - akusztikus gitár
Szendőfi Balázs - basszusgitár

 
• Január 22.  - Kertész Ákos és a Matthew Mitchell Group
experimental jazz
Matthew Mitchell (NZ) - gitár, fúvós hangszerek
Resch Béla - nagybőgő
Kertész Ákos  - dob 
 
 
• Január 24. - Piccolo Inn 
Oláh Szabolcs - gitár 
Banai Szilárd - dobok
Milosevits Mirko - zongora
Mester Dániel - szopránszaxofon
Szendőfi Balázs - basszusgitár
és zeneszerzés 


• Január 28. - Futó Balázs szerzői estje

 
• Január 29. - Zombola Péter szerzői estje

 
• Január 31. - AKKU Zenei Szabadegyetem
Téma: angol consort zene a 16- 17-ik században.
                                                    

Forrás: AKKU

süti beállítások módosítása