Don Juan

Szenvedélyeink rabjai vagyunk, szokásainké, melyek a zsigereinkbe ivódtak. A megváltoztathatatlanság önáltató kényelmével hazudjuk át életünket, felmentve magunkat a felelõsség alól. Alkohol, drog, dohányzás, játék, csábítás, szex, internet, vásárlás, divat... szenvedélyeink listája végtelen.

Egymáshoz való közeledésünkben valóban kíváncsiak vagyunk egymásra, vagy csak a belénk kódolt szokásaink kommunikálnak? Kapcsolatainkban képesek vagyunk-e eljutni egymáshoz, képesek vagyunk-e tényleg megérinteni a másikat? Egyáltalán, lehetséges-e mindez? 

Az előadás nem a megszokott színházi eszközökkel keresi a választ ezekre a kérdésekre. A furcsa állványrendszerrel felszabott térben egyszerre látjuk a múltat, a jelent, és a lehetséges jövő képét. Történetünk egyszerre szól a szenvedélyről, a hozzánk tapadt, levetkőzhetetlen szokásokról - legyen az erkölcsi önigazolás, az igaz szerelem keresése, vagy elkeseredett önpusztítás -, és arról a bűntudatos küzdelmünkről, amit a szenvedélyeinktől való megszabadulásért vívunk. 

Az előadás alkalomról alkalomra változik: számos pontján a színészre van bízva, hogy hogyan lendíti tovább a történetet, ezzel varázsolja egyszerivé és megismételhetetlenné az aznapi játékot. 

Két idegen érkezik tehát a városba, annak reményében, hogy új életet kezdenek. Szenvedélyeik azonban erősebbnek bizonyulnak akaratuknál, s amikor bekopogtat ajtajukon a lezáratlan múlt, elkeseredésükben visszafordíthatatlan döntést hoznak.

Spidronműhely: DON JUAN
Ugyanaz - egészen máshogyan 
 
Tompa Ádám, Horváth Kristóf, Fehér Ákos, Legerszki Krisztina, Réthelyi András, Jáger Szabolcs

Rendezte: Jászberényi Gábor

Előadás időpont: 2009. január 12. hétfő,  19.00 h
Helyszín: Merlin Színház

Eredeti bemutató: 2008. augusztus 29. - a Magyarországi Roma Parlament udvarán

"Az értelmes előadásnak, szép előadásnak, tömör, egyórás előadásnak Jászberényi Gábor ... a kivitelezője. ... Nem akarja elképzelését beletömni a nézőbe. Könnyeden elmond egy többszörösen rétegzett, nehéz mesét. Rábízza a nézőkre, mennyit ért meg, mennyit fogad el belőle. Élvezetes este." Molnár Gál Péter 
 
-------------

Jegyek kaphatók: 
a Szimpla Kávézóban (1073 Budapest, Kertész utca 48.)
a Merlin Szervezésén és jegypénztárában (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.)
Jegyár 2000 Ft, diákjegy 1500 Ft
 
Jegyfoglalás e-mailben:
kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu

info@merlinszinhaz.hu 
Internetes jegyvásárlás:
http://merlin.jegy.hu

süti beállítások módosítása