Nyugati Teátrum

 


Január 10. szombat, 19:00 óra

Útitárs

Kerényi Miklós Máté és Szabó Dávid önálló estje

A Budapesti Operettszínház két fiatal szólistáját hattagú zenekar és három vokalista kíséri a háromórás élő koncerten. Sok zenei meglepetés mellett, érdekes átdolgozásokat, és rengeteg közismert slágert énekelnek különféle stílusokat ötvözve, más-más műfajban. "Minden a mi ízlésünket tükrözi majd" - mondja Szabó Dávid, aki egy saját szerzeményét is előadja tavasszal megjelenő szólóalbumáról, melynek zenéjét és szövegét is ő írta.

Jegyek válthatók december 6-tól www.jegysm.hu oldalon illetve december 8-tól a Budapesti Operettszínház "Operett shop"-jában előadások előtt, alatt és után.


Január 17. szombat, 19:30 óra

Les Touffes Kretiennes (F)

előzenekar: Sonny & His Wild Cows + DJ-k

A francia örömzene-szupercsapat, amelynek tagjait először pusztán a kedvenc zenekaraik számainak feldolgozása hajtott, néhány év alatt a hazai és európai klubok elengedhetetlen fellépőjévé vált.

A nálunk is sokszor megforduló nagy névnek számító Babylon Circus, Les Hurlements d’Leo, Ogres de Barback, és Fils de Teuphu, Les Pellos, Les Chevals, Les Quiches Lorenes csapatok tagjaiból eredetileg azért formálódott az "egyszeri" formáció, hogy feldolgozásdalokat játsszon néhány barcelonai bárban.

A - The Clash, The Kinks, Bangles, Dee-Lite - program olyannyira jól sikerült, hogy a közel 100 állomásos újrázás már nemcsak Francia- és Spanyolországot, hanem Európa nagy részét is érintette. Az ismételt sikerrel pedig esedékessé vált az idén tavasszal megjelenő lemez felvétele, amiben a legendás Mano Negra technikusa segédkezett.

www.lestouffeskretiennes.com

belépő: elővételben: 2000 Ft, a koncert napján: 2500 Ft


December 1-től elérhető a Nyugati Teátrum Alapítvány Produkciós Pályázata a www.nyugatiteatrum.com oldalon, a "Pályázat" menü alatt.
 


FEBRUÁRI ELŐZETES

Február 7. szombat, 19:00 óra

A Budapesti Operettszínház és a Nyugati Teátrum bemutatja:

Duncan Sheik-Steven Sater:

Tavaszébredés (Spring Awakening) musical

Szereplők: Wendla: Vágó Bernadett, Viczina Dalma; Melchior: Kossuth Gergő, Angler Balázs; Moritz: Horváth György, Pirgel Dávid; Ilse: Baranyai Annamária, Vágó Zsuzsi; Martha: Moravszki Enikő, Simon Boglárka; Otto: Kádár Szabolcs, Kocsis Dénes; Hanschen: Gulyás Balázs, Zádori Szilárd; Anna: Kiss Tünde; Thea: Zalatnay Flóra Lili, valamint Bajcsay Mária, Szabó P. Szilveszter, Mihálka György, Török Anna, Réder Nóra és Pásztor Ádám

koreográfus: Tihanyi Ákos ; Díszlet- és jelmeztervező: Bartha Andrea; zenei vezető: Riederauer Richárd;

Rendező: Somogyi Szilárd

www.operett.hu 


Február 15. hétfő, 19:00 óra

Láng Annamáriával és alkotótársaival együttműködésben a Krétakör bemutatja:

Made in China

Egy nő Kínából Budapestre jön. Az önállóságért harcol. Helyet követel magának a férfivilágban.

Új életet kezd a Józsefvárosi Piac dzsungelében. Az egyik karját kitépi, hogy segítse a gyengébbet, a másikkal üt. Magyarország egy kínai nő szemével. Dokudráma kortárs operával vegyítve.

Az előadás szövege Nyíri Pál Kínai történet című riportjának felhasználásával készült.

Közreműködők: Bodrogi Éva (ének), Koltai Kata (gitár), Láng Annamária (próza)

Zeneszerző: Sztojanov Georgi, Látvány, jelmez: Nagy Fruzsina

belépő: 1500 Ft

www.kretakor.blog.hu 

 

süti beállítások módosítása