A mi utcánk- Avenue Q

Két ismeretlen, fiatal amerikai dalíró, Robert Lopez és Jeff Marx, a múlt évezred végén találkoztak egy musical workshop keretei közt. A köztük szövõdõ barátság termése lett az Avenue Q címû musical, amit 1999-ben kezdtek írni. Céljuk az volt, hogy egy olyan zenés darab szülessen, ami a musical-színjátszástól elrettent fiatal közönséget visszacsábítja a színházba.

Mivel Lopez maga is dolgozott a rendkívül népszerű tévés gyerekműsorban, a Szezám utcában, azt találták ki, hogy egy ahhoz hasonló világot teremtenek - ám a szereplők ezúttal már felnőttek, és a nagybetűs élet problémáival viaskodnak. Olyan musicaltől távolálló témákat érint a darab, mint a rasszizmus, a homoszexualitás, a munkanélküliség vagy éppen a pornófüggés - miközben a naiv gyermeki hang továbbra is megmarad.

Az előadást az Off-Broadway-n mutatták be 2003 márciusában, majd három hónappal később átvitték egy igazi Broadway színházba, ahol a mai napig látható. A siker minden várakozást felül múlt: a nézők imádták az előadást, a kritikusok a mennyekig magasztalták - és számos más díj mellett 2004-ben megkapta a három legfontosabb Tony-díjat is (legjobb musical, legjobb zene és legjobb szövegkönyv).

Az Avenue Q diadalmenete külföldön is folytatódott: bemutatták Londoni West Enden, Izraelben, Mexikóban, Brazíliában, Kanadában, Finnországban, Svédországban, a Fülöp Szigeteken és Szingapúrban. A magyar bemutatót az ausztrál premier követi.


Az Avenue Q főszereplője, a friss diplomás Princeton, aki óriási reményekkel, ám kicsinyke bankszámlával érkezik New Yorkba. Csakhamar rá kell jönnie, hogy az egyetlen környék, ahol olcsó albérletet talál, az ütött-kopott Avenue Q, amelynek egyetlen előnye, hogy a szomszédok mind nagyon barátságosak.

Itt él Brian, a munkanélküli komikus, japán mennyasszonyával, Sente Stével.
Közös lakást bérel Nicky, a szeretetre méltó széltoló, és legjobb barátja, Rod, a konzervatív befektetési tanácsadó, akinek sejthetően rejtegetnivalója van.
De laknak itt mumusok is: az internetpornó-függő Kuki Mumus, és az imádni valóan bájos napközis tanárnő, Kate is.
Ja, és a gondnok nem más, mint maga Michael Jackson! (Igen, az a Michael Jackson.)
Princeton és újdonsült barátai együtt kénytelenek szembenézni a munka- és pár keresés problémáival, miközben legfőbb feladatuk az életben, hogy megtalálják legfőbb céljukat az életben - bármi is legyen az.


A mi utcánk - Avenue Q honlapja:


KATTINTSON A KÉPRE!

Kiszel Tünde és Kapocs Zsóka, rettegjetek!!! 
 
... ugyanis január 15-én világkörüli turnéjáról Las Vegas, Párizs és Zalakaros után végre Budapestre érkezik a Vad Csajok 2., 5. és 7. sztárja: LUCY, A VAMP!!! A szexi kabaré-énekesnőt elsők között sikerült mikrofonvégre kapni: "Bárki bármit is mondjon, bennem egy gramm szilikon nincs. Magyar "kolleganőimnek" üzenem, hogy jobb, ha felkötik a tangát, mert ezúttal egy igazi profi érkezett, hogy végleg elcsavarja a magyar férfiak fejét!"

Lucy félelmetes vonzereje megijesztette a hazai szőkeségeket: Kiszel Tünde felhagyva médiaszerepléseivel ezoterikus óvodát nyitott, Kapocs Zsóka pedig Egy bukott nő zsoltároskönyve címmel önálló estet tart a Nyugati téri aluljáróban.
 
LUCY, A VAMP, A mi utcánk - Avenue Q című musical sztárja a nagyközönség számára február végétől mutatja be bájait a Centrál Színházban! 

Robert Lopez - Jeff Marx - Jeff Whitty
A mi utcánk - Avenue Q

Princeton/Rod: Vári-Kovács Péter
Kate Mumus/Lucy, a Vamp: Balogh Anna
Nicky/Kuki Mumus/Mackófiú: Janicsek Péter
Michael Jackson: Serbán Attila
Sente Ste: Radnai Csilla
Brian: Simon Kornél
Mrs. B./Mackólány: Andrádi Zsanett

zene, dalszöveg, eredeti koncepció: Jeff Marx
zene, dalszöveg, eredeti koncepció: Robert Lopez
szövegkönyv: Jeff Whitty
az eredeti bábok tervezője: Rick Lyon

fordító, dramaturg: Baráthy György
díszlettervező: Horesnyi Balázs
jelmeztervező: Howard Lloyd
bábrendező: Kovács Géza
zenei vezető: Lázár Zsigmond
koreográfus: Cortés Sebastián

rendező: Harangi Mária

Bemutató: 2009. február 20.
Centrál Színház - 1065 Budapest, Révay u. 18.
Szervezés: 301-2068
Jegypénztár: 301-2067

 Forrás: Centrál Színház

süti beállítások módosítása